RWE predá akcie novej dcéry Innogy za 32 až 36 eur

NETKY.SK • 23 September 2016, 08:38 • 2 min
RWE predá akcie novej dcéry Innogy za 32 až 36 eur

ESSEN - Nemecký energetický koncern RWE napreduje s uvedením svojej novej dcéry Innogy na burzu. Spoločnosť vo štvrtok 22. septembra stanovila cenové rozpätie akcií na 32 až 36 eur a na burze chce ponúknuť 45,45 až 55,55 milióna akcií.

slovakia

left justify in out

Podľa informácií agentúry DPA sa akcie majú ponúkať v Nemecku a Luxembursku a v súkromných aukciách aj investorom v ďalších krajinách. Celkový objem ponuky akcií dosahuje päť miliárd eur, z čoho si inštitucionálni investori vopred rezervovali akcie za 940 miliónov eur.

 

Po dokončení radikálnej reštrukturalizácie prejde do Innogy približne 40.000 z celkovo 60.000 súčasných zamestnancov RWE. Innogy bude zastrešovať obnoviteľné zdroje energie, rozvodné siete a marketing, RWE si ponechá veľké elektrárne a obchodovanie s energiami. Po zohľadnení tohto rozdelenia by Innogy vlani vykázal zisk pred zdanením, úrokmi a amortizáciou (EBITDA) na úrovni 4,5 miliardy eur, celý koncern, vrátane Innogy, sedem miliárd eur. Tento rok chce RWE ukončiť s EBITDA 5,2 až 5,5 miliardy eur.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies