RVR udelila pokuty, najviac ich dostal vysielateľ TV JOJ

NETKY.SK • 7 December 2016, 08:18 • 2 min
RVR udelila pokuty, najviac ich dostal vysielateľ TV JOJ

BRATISLAVA - Rada pre vysielanie a retransmisiu (RVR) uložila na dnešnom zasadnutí úhrnnú pokutu 80-tisíc eur vysielateľovi MAC TV, s. r. o. (programová služba JOJ).

slovakia

left justify in out

Ako agentúru SITA informovala hovorkyňa rady Lucia Jelčová, vysielateľ dostal pokutu za porušenie zákonných pravidiel týkajúcich sa reklamy. Sankciu osemtisíc eur dostal vysielateľ INTERACTIV.ME. s r.o. (programová služba RING TV) za porušenie ochrany maloletých, zákazu vysielania reklamy a telenákupu na erotické služby, erotický tovar a erotické audiotextové služby v čase 06:00 – 22:00 v súvislosti s vysielaním komunikátu Sexi show, ktorý označil ako nevhodný a neprístupný pre vekovú skupinu maloletých do 18 rokov 14. augusta v čase od 05:37 do 06:55. Vysielateľ MAC TV, s. r. o. (programová služba JOJ) dostal aj pokutu šesťtisíc eur za porušenie pravidiel o počte povolených prerušení programu reklamou 7. augusta tým, že program Deň, keď sa zastavila Zem päťkrát prerušil zaradením reklamy. Tento vysielateľ (programová služba JOJ PLUS) dostal aj ďalšiu sankciu, a to tisíceurovú, za porušenie pravidiel o štátnom jazyku, keďže 3. júla odvysielal program Jozef: Kráľ snov s českým dabingom.


Všetky uznesenia prijaté dnes budú uverejnené v zápisnici zo zasadnutia na webovej stránke Rady.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona