RVR si zobrala na paškál komerčné aj verejnoprávnu televíziu

NETKY.SK • 27 Február 2013, 07:55 • 2 min
RVR si zobrala na paškál komerčné aj verejnoprávnu televíziu

RVR si zobrala na paškál komerčné aj verejnoprávnu televíziu - Doprava Vyše 3300-eurovú pokutu dostala od Rady pre vysielanie a retransmisiu (RVR) komerčná Televízia Joj za reklamu vo svojej šou Farmár hľadá ženu. V októbri a novembri 2011 pred, počas ale

slovakia

left justify in out

img

Vyše 3300-eurovú pokutu dostala od Rady pre vysielanie a retransmisiu (RVR) komerčná Televízia Joj za reklamu vo svojej šou Farmár hľadá ženu. V októbri a novembri 2011 pred, počas alebo po programe propagovala značku traktora. Zreteľne pritom neoznačila, že ide o reklamu ani o sponzorovaný program, uvádza sa v informácii z dnešného zasadnutia RVR.

Rada televízii Joj uložila ešte ďalšiu pokutu vo výške 1500 eur za nedodanie súvislého záznamu vysielania tohto programu. A JoJ Plus zasa dostala pokutu 1000 eur za odvysielanie upútaviek na program BACHELOR Čakanie na lásku. Neboli totiž označené grafickým symbolom pre akú vekovú kategóriu je program vhodný. Proti tejto televízii rovnako rada začala aj niekoľko správnych konaní za porušenie ochrany maloletých i prekročenú dĺžku a počet reklamných šotov.

Bez pokuty neobstala ani TV Markíza


Trojtisícovú sankciu dostala aj Televízia Markíza. V relácii Teleráno v apríli 2011 mala priamo podporovať predaj alebo nákup niekoľkých tovarov a služieb. Markízu rada upozornila na porušenie zákona aj pri odvysielaní seriálu Ordinácia v ružovej záhrade. Televízia podľa rady neoznačila zreteľne reklamu a pred, počas a po seriáli propagovala telekomunikačného operátora. Markíza tiež odvysielala reklamné šoty vo väčšom časovom rozsahu, ako je povolených 12 minút.

Správne konanie voči RTVS


Voči verejnoprávnej RTVS začala rada správne konania za neobjektívnosť v Správach STV. Nestrannosť podľa rady chýbala v príspevku Čierni pasažieri bez dôkazov a tiež v príspevku Česká republika: Potratová tabletka sa vracia z konca minulého roku.

Rada na dnešnom rokovaní rovnako udelila licenciu na regionálne digitálne vysielanie televíznej programovej služby SEVERKA spoločnosti Slov Media Group aj licenciu na celoplošné digitálne vysielanie televíznej programovej služby MADAM TV spoločnosti MADAM ART. Naopak, zamietla žiadosť spoločnosti RÁDIO KISS o udelenie licencie na rozhlasové terestriálne vysielanie a pridelenie frekvencií.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona