RVR rozdávala pokuty, najvyššiu dostala televízia Joj

NETKY.SK • 8 November 2016, 21:30 • 2 min
RVR rozdávala pokuty, najvyššiu dostala televízia Joj

BRATISLAVA - Rada pre vysielanie a retransmisiu rozdávala na svojom dnešnom zasadnutí pokuty. Najvyššiu dostala televízia Joj. Až 15.000 eur má zaplatiť za program V siedmom nebi, ktorý vysielala 13. apríla. Informovala o tom dnes hovorkyňa RVR Lucia Jelčová.

slovakia

left justify in out

"Svojím obsahom a spôsobom spracovania, konkrétne prezentovaním informácií o súkromí, striedaní zariadení poskytujúcich ústavnú starostlivosť, traumatických zážitkoch a problematickej psychike účinkujúcich detí, zasiahol do ľudskej dôstojnosti účinkujúcich detí," vysvetľuje Rada.

 

Televízia Wau dostala 1000-eurovú pokutu za porušenie zákona ohľadom štátneho jazyka. Došlo k nemu odvysielaním piateho dielu prvej série seriálu Graceland s českým dabingom.

 

Na porušenie zákona upozornila Jednotku RTVS za diskusnú reláciu O 5 minút 12 z 20. marca. Došlo v nej k porušeniu zákona v oblasti objektívnosti a nestrannosti spravodajských a politicko-publicistických programov, oddeľovania názorov a komentárov od informácií spravodajského charakteru.

 

Rovnaké upozornenie dala Rada aj televízii Markíza. Tá sa dopustila spomínaného prehrešku odvysielaním príspevku Spor o rozsudok v Televíznych novinách 20. apríla.

 

Upozornenie na porušenie zákona udelila aj televízii TA3. A to v súvislosti s vysielaním programu V politike 14. februára, teda počas volebnej kampane. Prehrešku sa mala televízia dopustiť tým, že "program nebol odvysielaný spôsobom ako mimo kampane a mohol ovplyvniť hlasovanie voličov v prospech kandidujúcich politických strán Smer-SD, Most-Híd, KDH, SNS, #Sieť".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona