Niektoré rádiá dostali výnimku z podielu slovenskej hudby; pozrite sa, ktoré sú to

NETKY.SK • 21 December 2017, 17:59 • 2 min
Niektoré rádiá dostali výnimku z podielu slovenskej hudby; pozrite sa, ktoré sú to

BRATISLAVA - Rada pre vysielanie a retransmisiu (RVR) udelila výnimky z vysielania povinného podielu slovenskej hudby pre rádiá.

slovakia

left justify in out

Ako vo štvrtok informovala hovorkyňa RVR Lucia Michelčíková, v rámci povinnosti vysielať jednu pätinu slovenských diel nie starších ako päť rokov výnimku dostali:

 

Rádio Anténa Rock

Aligator - Classic Rock Radio

Rádio Vlna

Radio One Rock

Radio One Retro

Rádio Best FM

 

"O udelenie tejto výnimky požiadal RVR aj vysielateľ stanice Rádio 7, jeho žiadosť však Rada zamietla," uviedla Michelčíková. V prípade držiteľov licencií na vysielanie programových služieb Rádio Anténa Rock, Aligator - Classic Rock Radio a Rádio Vlna ide pritom podľa Michelčíkovej len o čiastkové vyhovenie žiadosti, keďže RVR žiadali o celkovú výnimku, na základe ktorej by nemuseli dodržiavať stanovenú kvótu na slovenskú hudbu vôbec. "O rovnakú výnimku požiadal aj vysielateľ stanice Europa 2, jeho žiadosť však Rada komplexne zamietla," povedala Michelčíková s tým, že udelené výnimky sa vzťahujú na rok 2018.

Vysielatelia bez udelenej výnimky sú povinní dodržiavať zákonom stanovený podiel slovenskej hudby, ktorá má tvoriť štvrtinu vysielania hudobných diel za kalendárny mesiac, pričom jednu pätinu z nich majú tvoriť nové diela. Do podielu sa zarátavajú len skladby odohrané medzi šiestou hodinou ráno a polnocou.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Filin

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona