RVR dávala pokuty, Markíza a Joj prídu o niekoľko tisíc eur

NETKY.SK • 27 August 2014, 09:59 • 2 min
RVR dávala pokuty, Markíza a Joj prídu o niekoľko tisíc eur

BRATISLAVA - Rada pre vysielanie a retransmisiu (RVR) dnes opäť ukladala pokuty. Televízie Markíza a Joj prídu o niekoľko tisíc eur. Informoval o tom šéf kancelárie RVR Ľuboš Kukliš.

slovakia

left justify in out

Markíza dostala pokuty spolu vo výške 7500 eur. Zákon porušila nesprávnym označením programov s vulgarizmami a obscénnymi gestami. Pre možné nevhodné označenie programu začala Rada voči televízii ďalšie správne konanie.

 

Joj má prísť spolu o 8319 eur. Dôvodom sú dlhé a zle označené reklamy. Pre reklamu, možnú neobjektívnosť a použitie českého dabingu v programe začala RVR voči televízii ďalšie správne konanie.

 

Sankciu dostala aj RTVS. Má odvysielať oznam o porušení zákona. Podľa Rady k nemu došlo vo februári odvysielaním príspevku Prezident Gašparovič udeľoval vyznamenania v programe Rádiožurnál.

 

Tisíceurovú pokutu dostala aj Ring TV, ktorá nedodala Rade na jej vyžiadanie súvislý záznam z vysielania zo dňa 26. a 28. decembra 2013.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona