RVR dala televíziám pokuty za viac ako 20-tisíc eur

NETKY.SK • 4 Júl 2018, 17:56 • 2 min
RVR dala televíziám pokuty za viac ako 20-tisíc eur

BRATISLAVA - Rada pre vysielanie a retransmisiu (RVR) dnes dala televíziám pokuty za viac ako 20-tisíc eur. Vysielateľ MARKÍZA – SLOVAKIA, spol. s.r.o. (programová služba TV MARKÍZA) dostal pokutu 17 000 eur za porušenie zákona o skrytej reklame.

slovakia

left justify in out

Ako agentúru SITA informovala hovorkyňa RVR Lucia Michelčíková, rada dala pokutu 3 319 eur vysielateľovi MAC TV s.r.o. (programová služba JOJ) za porušenie zákonnej ochrany maloletých - JSO tým, že 28. januára o cca 11:40 odvysielal pred programom Zúbková víla 2, označenom ako nevhodný pre maloletých divákov do sedem rokov oznam o vlastnom programe Život je boj, označenom ako nevhodný pre maloletých do 15 rokov.

Rada uložila aj viaceré nefinančné sankcie - upozornenie na porušenie zákona. Dostal ich vysielateľ RADIO ONE, s.r.o. (programová služba Rádio One) za to, že v dňoch 29. januára a 12. apríla nevyužíval frekvenciu 93,5 MHz Lučenec na účely, na ktoré mu bola pridelená. Upozornenie na porušenie zákona dala RVR spoločnosti MEDIA COMPANY s. r. o. za vysielanie programovej služby Považie bez udelenej licencie v dňoch 5. septembra a 13. októbra 2017 a 27. marca 2018.

RVR začala niekoľko správnych konaní. Napríklad voči vysielateľovi MARKÍZA – SLOVAKIA, spol. s r.o. pre odvysielanie reklamy na alkoholický nápoj Black Fox 29. apríla o cca 19:12 hod a pre odvysielanie audiovizuálneho diela Shrek 2, pričom mohlo dôjsť k porušeniu povinnosti vysielať audiovizuálne diela len v čase a za podmienok dohodnutých s nositeľmi práv k týmto dielam dňa 30. marca.

 

RVR taktiež začala správne konanie voči vysielateľovi MAC TV s.r.o. vo veci možného porušenia zákonnej ochrany maloletých - JSO tým, že dňa 16. apríla o cca 10:34 hod odvysielal program Rodinné záležitosti označený ako nevhodný pre maloletých divákov do 12 rokov.

Rada dnes zároveň udelila dve licencie - licenciu na celoplošné digitálne vysielanie televíznej programovej služby Televízia CENTRAL spoločnosti CE MEDIA s.r.o a licenciu na celoplošné digitálne vysielanie televíznej programovej služby Orange Infokanál spoločnosti ASTEON Trade, s.r.o.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies