Ružomberský poslanec spochybnil výber prevádzkovateľa štadióna

NETKY.SK • 17 September 2013, 09:40 • 2 min
Ružomberský poslanec spochybnil výber prevádzkovateľa štadióna

RUŽOMBEROK – Poslanec mestského zastupiteľstva Juraj Kurňavka spochybnil výber prevádzkovateľa zimného štadióna v Ružomberku.

slovakia

left justify in out

„Myslím si, že záverečné hlasovanie, z ktorého vzišiel prevádzkovateľ štadióna spomedzi šiestich uchádzačov, bolo zmanipulované. Vybratý uchádzač nie je výhodný pre mesto a výber nie je v súlade s podmienkami výzvy,“ skonštatoval.

Podľa jeho slov vyhral jeden z uchádzačov, ktorý od mesta žiadal dotáciu 95-tisíc eur ročne. Ostatní žiadali približne 75-tisíc eur. „Mesto takto príde o 200-tisíc eur, keďže zmluva je podpísaná na 10 rokov. Tieto peniaze sa dali použiť na iný účel v prospech Ružomberčanov,“ podotkol Kurňavka. 

V tomto roku skončila mandátna zmluva s pôvodným prevádzkovateľom. Mesto preto vyhlásilo verejnú súťaž na prevádzkovateľa, ktorá bola robená formou súťažného dialógu. „Hodnotenie komisie pre výber prevádzkovateľa nebolo v žiadnom prípade zmanipulované, bolo v súlade s podmienkami, ktoré mesto zverejnilo,“ povedala hovorkyňa radnice Michaela Milá. 

Komisia hodnotila podľa štyroch kritérií, ktoré boli odstupňované percentuálne. „Hlavným kritériom nebola suma, ktorou mesto podporí prevádzku štadióna. To, že nový prevádzkovateľ dostane o 20-tisíc eur viac ako ostatní uchádzači treba chápať ako kompenzáciu za minulé obdobie. V 32-ročnom objekte nebola vyše 10 rokov zrealizovaná významnejšia rekonštrukcia. Navyše, nový prevádzkovateľ sa zmluvne zaviazal, že investuje aj vlastné peniaze do štadióna, približne 9-tisíc eur,“ dodala Milá.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies