Ružomberská sudkyňa pôjde pred disciplinárny súd

NETKY.SK • 20 Január 2015, 14:55 • 2 min
Ružomberská sudkyňa pôjde pred disciplinárny súd

BRATISLAVA - Ružomberská sudkyňa Miriam P., ktorá nevzala do väzby Ivana Š. a ten potom v auguste vraždil v Liptovskej Lúžnej, sa postaví pred disciplinárny senát.

slovakia

left justify in out

 Agentúre SITA to potvrdil hovorca najvyššieho súdu Matej Kereš. Novokreované senáty už majú schválený rozvrh práce a práve pojednávanie s Miriam P. je prvým vytýčením na 23. februára. Návrh na stíhanie tejto sudkyne dal minister spravodlivosti Tomáš Borec. Navrhuje zníženie platu o 70 percent na jeden rok. Podľa názoru Boreca sudkyňa pochybila, rozhodnúť o tom ale môže disciplinárny súd.

 

Ivan Š. 18. augusta zavraždil v obci Liptovská Lúžna v okrese Ružomberok bývalú družku (45 r.) a jej matku (65 r.). Pri miestnom obchode našli potom zastreleného aj 42-ročného Ivana Š. Generálna prokuratúra v septembri v stanovisku k prípadu uviedla, že zodpovednosť za to, že Ivan Š. bol na slobode, nesie sudkyňa. Ivan Š. čelil obžalobe z nebezpečného vyhrážania sa bývalej družke, ktorú napokon pripravil o život. Generálna prokuratúra upozornila, že ružomberská sudkyňa nerozhodla o jeho vzatí do väzby ani na hlavnom pojednávaní 28. júla 2014 a ponechala ho na slobode. Hlavné pojednávanie odročila na 10. septembra. Dozorujúca prokurátorka vraj upozornila telefonicky súd na to, že treba vziať Ivana Š. do väzby. Krajský súd v Žiline zase tvrdí, že o tom nie je žiadny záznam, pričom zákonná sudkyňa telefonické upozornenie poprela. 

 

Disciplinárne senáty budú spolu riešiť 66 prípadov. Ide o 50 prvostupňových a 13 odvolacích prípadov. V troch prípadoch sa budú disciplinárne senáty zaoberať námietkami. Vytvorených je šesť prvostupňových a dva odvolacie senáty, informoval hovorca Kereš.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona