Ružomberok v príprave so štvoricou nových mien

NETKY.SK • 9 Január 2017, 16:45 • 2 min
Ružomberok v príprave so štvoricou nových mien

RUŽOMBEROK - Futbalisti MFK Ružomberok prezimovali na 5. mieste tabuľky najvyššej súťaže. V jesennej časti nazbierali dovedna 26 bodov (bilancia: 7 - 5 - 6, skóre 33:27), majú však jeden zápas v Michalovciach k dobru, keďže decembrový duel 18. kola Fortuna ligy na východe SR sa neuskutočnil pre nespôsobilý terén a odohrá sa na jar.

slovakia

left justify in out

V kádri klubu spod Čebraťa prišlo k minimálnym zmenám. Najvýraznejšou je odchod slovenského reprezentanta do 21 rokov Martina Chriena, ktorého povolal materský klub FC Viktoria Plzeň.

 

"Chrien sa u nás vypracoval na kľúčového hráča. Vlani v lete k nám síce prišiel na ročné hosťovanie, ale musíme akceptovať to, že podľa dohody si ho Plzeň môže po polroku stiahnuť. Uvidíme, ako sa bude vyvíjať situácia. Myslím si, že pre neho by bolo najideálnejšie pred majstrovstvami Európy, kde sa ´dvadsaťjednotka´ prebojovala, aby pravidelne hrával. Ak by mal byť v Plzni len striedajúci futbalista, určite by bolo prospešnejšie, aby bol tu a jar absolvoval v Ružomberku. Situáciu budeme sledovať a podľa toho sa aj zariadime," citovala oficiálna internetová stránka klubu slová trénera MFK Norberta Hrnčára na margo 20-ročného stredopoliara a strelca piatich jesenných ligových gólov.


Štyridsaťšesťročný lodivod Ružomberka privítal na sobotňajšom úvodnom zimnom zraze 31 futbalistov, z nich trojica Tomáš Gerát, Lukáš Ondrek a Marek Sapara pre zdravotné dôvody trénuje len individuálne. Na prvom novoročnom spoločnom stretnutí MFK chýbala pätica hráčov, ktorá si plní reprezentačné povinnosti: Dominik Kružliak figuruje vo výbere trénera ´áčka´ Jána Kozáka, kvarteto Jakub Kudlička, Matej Madleňák, Mário Mrva a Rastislav Kružliak je s tímom SR "18" v ruskom Petrohrade na tradičnom turnaji Memoriál Valentina Granatkina.


Od prvého dňa zimnej prípravy sú v centre dolného Liptova štyria novici: 19-ročný Dalibor Takáč z Košíc a 25-ročný ďalší stredopoliar Michal Grohoľ z Bardejova ako aj duo obrancov - 19-ročný Lukáš Kojnok z Liptovského Hrádku a 26-ročný Vojtěch Šandera z Viktorie Žižkov. "Máme tu na skúške štyroch chlapcov. Uvidíme, ako sa sa budú prezentovať. Zimné obdobie je dosť dlhé na to, aby sme sledovali situáciu na hráčskom trhu a riešili podľa možnosti a aktuálnej situácie," uviedol kouč N. Hrnčár.


Jeho zverenci budú trénovať v domácich podmienkach, v termíne 21. - 26. januára 2017 čaká na "Ružu" sústredenie v Česku. Mužstvo má v pláne odohrať šesť prípravných súbojov: začne vo štvrtok 12. 1. na domácej umelej tráve proti druholigovému MFK Tatran Liptovský Mikuláš. V rámci spomenutého pobytu v ČR odohrá tri duely proti tamojším prvoligistom - Karvinej (21. 1.), Sparte Praha (24. januára) a Slavii Praha (26. 1.). Pred februárovým štartom jarnej časti Fortuna ligy absolvujú futbalisti Ružomberka ešte dve zápasové konfrontácie proti druholigovým mužstvám: 4. 2. nastúpia v Olomouci proti domácej Sigme a 11. 2. pod Zoborom proti domácemu FC Nitra.


V Ružomberku posilnili aj manažment, medzi funkcionárov zasadne niekdajší šéf klubu Milan Bezák, ktorý môže zužitkovať svoje bohaté skúsenosti.

Prehľad stretnutí MFK Ružomberok v rámci zimnej prípravy na jarnú časť sezóny 2016/2017:


12. januára 2017: MFK Ružomberok - MFK Tatran Liptovský Mikuláš (II. liga, 13.30 h) - hrá sa na umelej tráve v Ružomberku
21. januára: MFK Karviná (ČR) - MFK Ružomberok (Karviná, 13.00 h) - v rámci sústredenia v Česku
24. januára: AC Sparta Praha (ČR) - MFK Ružomberok (Praha, 13.00) - v rámci sústredenia v Česku
26. januára: SK Slavia Praha (ČR) - MFK Ružomberok (Praha, 14.30) - v rámci sústredenia v Česku
4. februára: SK Sigma Olomouc (ČR-II. liga) - MFK Ružomberok (Olomouc, 13.00)
11. februára: FC Nitra (II. liga) - MFK Ružomberok (Nitra, 14.00)


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona