Ružomberok chce na jar zabrať v lige i domácom pohári

NETKY.SK • 23 Február 2016, 22:03 • 2 min
Ružomberok chce na jar zabrať v lige i domácom pohári

RUŽOMBEROK - So zmenami v kádri a cieľom zlepšiť súčasné 8. miesto v tabuľke najvyššej slovenskej súťaže nastúpia do jarnej časti sezóny 2015/2016 futbalisti MFK Ružomberok.

slovakia

left justify in out

"Sme medzi ôsmimi najlepšími mužstvami v Slovnaft Cupe (štvrťfinálovým súperom MFK je FC ViOn Zlaté Moravce, pozn.), radi by sme sa v tomto domácom pohári dostali čo najďalej. Urobíme všetko, aby sme sa posunuli vyššie aj vo Fortuna lige. Keď som prišiel do tímu, povedal som, že Ružomberok má káder na to, aby sa nachádzal v prvej šestke," citoval portál onlajny.eu slová športového a marketingového riaditeľa ružomberského klubu Dušana Tittela.

 

Mužstvo sa pod vedením Ladislava Pecka pripravovalo v domácich podmienkach, kondičné sústredenie absolvovalo v Liptovskom Jáne a herné v Turecku. "Príprava je nutné zlo a trvá dosť dlho. Všetko sa však ukáže až v majstrovských stretnutiach," skonštatoval kouč spod Čebraťa a doplnil: "Verím, že ofenzívna sila nášho tímu bude lepšia. Potrebujeme dávať viac gólov a dúfam, že s posilami to príde."

 

Dres Ružomberka si na jar už neoblečie Pavol Masaryk, ktorému sa skončila zmluva. V Liptove už na jar nerátajú ani so službami Tomáša Lešňovského, Erika Lienera, Štefana Seneckého, Borisa Turčáka, k dispozícii nebude ani legionár Anatol Cheptine, na hosťovanie odchádza Matej Lovás.

 

Naopak, do tímu pribudli skúsený brankár Ľuboš Hajdúch zo Skalice, krídelníci Peter Gál-Andrezly z Podbrezovej ako aj kmeňový hráč Sparty Praha Adam Kučera, ktorý naposledy hosťoval v druholigovom českom FC Graffin Vlašim. Tréner Pecko sa "sťažoval" na absenciu rýchlych krídelných hráčov, cez zimu vedenie MFK dvoch angažovalo. "Gál-Andrezly aj Kučera spĺňajú to, čo sme od nich chceli. Samozrejme, s pribúdajúcimi zápasmi sa viac s mužstvom zžijú, budú ešte lepší. Myslím si, že sme na jarnú časť sezóny solídne pripravení. Sobotňajší prvý zápas v Zlatých Moravciach je veľmi dôležitý, výrazne dokáže prispieť k pohode a dobrému nastaveniu celého mužstva," uviedol pre portál profutbal.sk Dušan Tittel.

 

K spomenutému triu nových akvizícii do ružomberského tímu je potrebné pridať aj Mareka Saparu. Bývalý 38-násobný slovenský reprezentant a účastník majstrovstiev sveta 2010 v JAR sa po dlhodobých zdravotných problémoch s kolenom zapojil v zime do spoločnej prípravy. "S trénerom som mal dohodnutý svoj plán, nechceli sme nič unáhliť, nič podceniť. Počas prípravy sa vyskytli nejaké sprievodné problémy s kolenom, čo sa po operácii dalo očakávať. V Turecku som vynechal nejaké duely, po návrate som pracoval naplno," citoval web onlajny.sk slová 33-ročného rodáka z Ďurďošíka, ktorý priznal, že mu síce chýba lepšia zápasová prax, ale spraví všetko, aby bol potrebný pre mužstvo. "Kabína sa už teší na jarnú časť. Máme postavenie v tabuľke, na ktoré Ružomberok nepatrí," doplnil Sapara.

 

Klub spod Čebraťa má kvalitu najmä v strede poľa, kde sa dosť posilnil. "Budú hrať tí, ktorí majú najlepšiu formu," povedal kouč L. Pecko a dodal: "Záleží aj na tom, či nastúpime v domácom prostredí alebo na súperovej pôde. Dôležitý bude aj zdravotný stav Mareka Saparu. Som rád, že máme na kraji rýchlych hráčov, či je to Zošák, Kučera alebo Gál-Andrezly. Základ stredových formácií sa bude vyvíjať od Saparu a Martina Nagya, ktorí by to mali zabezpečovať."

 

V Ružomberku sa potešili aj z fungovania Martina Jakubka v ostatnom čase, skúsený 36-ročný útočník mal zdravotné problémy. "Celkovo sme radi, že sa nám vyhýbali vážnejšie zranenia, s výnimkou Jakubka, ktorý celý január premaródoval. Som však pozitívne naladený, pretože Martin už dva týždne trénuje. Verím, že v úvodných ligových kolách sa pridá k mužstvu," skonštatoval pre profutbal.sk Dušan Tittel.

 

V tíme z Liptova pracovali aj na dokončení vnútorných priestorov, čo ocenil Dušan Tittel: "V týchto dňoch sa tím sťahuje do zrekonštruovanej východnej tribúny. Sme veľmi radi, čakajú na nás nádherné priestory, také, aké si Ružomberok zaslúži. Tie sa však netýkajú len A-mužstva, ale aj súperov, rozhodcov a delegátov."

Káder futbalistov MFK Ružomberok pred jarnou časťou sezóny 2015/2016:
Brankári: Darko Tofiloski, Ľuboš Hajdúch, Matej Šavol
Obrancovia: Dominik Kružliak, Ján Maslo, Lukáš Lupták, Peter Maslo, Gagik Daghbašjan, Antonín Rosa, Martin Boszorád, Lukáš Ondrek
Stredopoliari: Milan Ferenčík, Michal Faško, Peter Gál-Andrezly, Tomáš Gerát, Tomáš Ďubek, Martin Nagy, Juraj Vavrík, Štefan Zošák, Adam Kučera, Ivan Kotora, Marek Sapara
Útočníci: Andrej Lovás, Martin Jakubko, Miloš Lačný

Zmeny v kádri MFK Ružomberok počas zimnej prestávky:
Príchody: Ľuboš Hajdúch (prestup z MFK Skalica), Peter Gál-Andrezly (prestup zo ŽP Šport Podbrezová), Adam Kučera (hosťovanie z FC Graffin Vlašim/ČR)
Odchody: Tomáš Lešňovský, Erik Liener, Štefan Senecký, Anatoli Cheptine, Boris Turčák (všetci ukončenie zmluvy), Pavol Masaryk (koniec zmluvy), Matej Lovás (Sereď - hosťovanie), Viktor Miklós (ukončenie hosťovania)
Odchody v riešení: Matúš Macík, Miroslav Almaský

Realizačný tím:
Tréner: Ladislav Pecko
Asistent trénera: Ján Bíreš
Tréner brankárov: Marek Rodák
Vedúci mužstva: Peter Adamčiak
Lekári: Tibor Letko, František Rigo
Masér: Juraj Hervartovský



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies