Ružomberčania v piatok opäť zablokujú cestu

NETKY.SK • 22 Jún 2017, 12:46 • 2 min
Ružomberčania v piatok opäť zablokujú cestu

RUŽOMBEROK - Obyvatelia mesta Ružomberok a okolia nechcú tolerovať nestavanie diaľnice D1 v úseku Hubová - Ivachnová, nerazenie tunela Čebrať a neznámy termín dostavby diaľnice pri Ružomberku.

slovakia

left justify in out

Po prvej blokáde hlavnej križovatky v meste pri Mondi SCP organizujú Združenie mesta a obcí dolného Liptova, občianske združenie Ružomberčan, ďalší aktivisti a dobrovoľníci druhú blokádu v piatok o 16:30. 


„Zablokovanie hlavného cestného ťahu sa ukázalo ako dobrý spôsob napríklad v Prešove, kde sa potom začal stavať obchvat. Do spomínaného protestu sa tam nič nerobilo,“ pripomenul primátor Ružomberka Igor Čombor, ktorý osobne podporil prvú blokádu križovatky 2. júna.

„V roku 2015 bola predstavená nová trasa úseku Hubová - Ivachnová aj s predĺžením tunela Čebrať. V súčasnosti, po viac ako dvoch rokoch a po viacerých zvláštnych krokoch Národnej diaľničnej spoločnosti, prišiel čas, keď mala byť diaľnica pri Ružomberku podľa pôvodného scenára odovzdaná do užívania motoristickej verejnosti. Nič také sa však nedeje a zrejme sa neudeje ešte veľmi dlho,“ dodal Praženica.

Podľa Čombora chcú problém s dopravou vyriešiť, aby za ostatnými regiónmi krajiny nezaostávali v kvalite života. Primátor a starostovia obcí žiadajú ministra dopravy Árpáda Érseka, aby v tejto veci dôrazne konal a nedopustil, aby sa z diaľnice v Ružomberku stal nekonečný príbeh.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies