Ružinovskí poslanci povedali nie ropovodu Bratislava - Schwechat

NETKY.SK • 29 Október 2013, 17:11 • 2 min
Ružinovskí poslanci povedali nie ropovodu Bratislava - Schwechat

BRATISLAVA - Miestne zastupiteľstvo v Ružinove na dnešnom rokovaní dalo červenú trasovaniu ropovodu Bratislava – Schwechat cez územie mestskej časti.

slovakia

left justify in out

"Ružinovská samospráva sa tak pripojila k Vajnorom, Karlovej Vsi, Petržalke, mestskému zastupiteľstvu i Bratislavskému samosprávnemu kraju, ktoré odmietajú navrhované trasovanie ropovodu," povedal na margo hlasovania starosta Ružinova Dušan Pekár.

Projekt výstavby ropovodu Bratislava – Schwechat má za úlohu zásobovať rafinériu Schwechat ruskou ropou a v prípade kríz v dodávkach do Slovenskej republiky dodávať ropu z Jadranského mora. Cieľom ropovodného prepojenia je zabezpečiť vyššiu diverzifikáciu dopravnej cesty pre ropu, zabezpečiť zvýšenie energetickej bezpečnosti a prispieť k zvýšeniu prepravných kapacít. Odporcovia z radov miestnych samospráv a občianskych združení však namietajú vysoké riziko zhoršenia kvality života a neúnosnú environmentálnu záťaž. O výstavbe a trasovaní ropovodu Bratislava - Schwechat dosiaľ nebolo rozhodnuté. Projekt výstavby ropovodu bol dvakrát predmetom rokovania vlády SR vo forme informácie.

Ružinovskí poslanci sa tiež zaoberali všeobecne záväzným nariadením o úprave podmienok predaja, podávania a požívania alkoholických nápojov na verejne prístupných miestach na území MČ Ružinov. Rozhodli, že na verejne prístupných miestach v MČ je zakázané z dôvodu ochrany verejného poriadku požívať alkoholické nápoje, týka sa to stánkov a kioskov so stálym stanovišťom pevných prevádzok s predajom na verejne prístupných miestach. Zákaz sa nevzťahuje na verejne prístupné miesta, na ktorých je zhromaždenie, verejné kultúrne podujatie alebo príležitostný trh s povoleným predajom alkoholických nápojov. Rovnako sa to nevzťahuje na zriadené exteriérové sedenia, zariadenia spoločného stravovania s obsluhou, alebo iné miesta na konzumáciu, ktoré tvoria súčasť prevádzkarne. Poslanci dnes posúdili aj štvrtú zmenu rozpočtu mestskej časti na rok 2013. Vo výdavkovej aj príjmovej časti rozpočtu to predstavuje zvýšenie o 118.403 eur, takže rozpočet zostáva vyrovnaný.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies