Ružinov schválil nájom pozemkov pre výstavbu R7 a D4

NETKY.SK • 28 Október 2016, 14:52 • 2 min
Ružinov schválil nájom pozemkov pre výstavbu R7 a D4

BRATISLAVA - Bratislavská mestská časť Ružinov schválila nájom pozemkov Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS) pre výstavbu rýchlostnej cesty R7 Bratislava Ketelec - Bratislava Prievoz, diaľnice D4 Bratislava Jarovce - Ivanka pri Dunaji sever a rekonštrukciu prievozskej križovatky D1.

slovakia

left justify in out

Ide o pozemky, po ktorých budú napríklad počas výstavby D4 a R7 jazdiť stavebné mechanizmy. Rozhodli o tom ružinovskí poslanci. Ako ďalej agentúru SITA informovala hovorkyňa mestskej časti Bratislava - Ružinov Marianna Šebová, poslanci ešte na septembrovom zasadnutí miestneho zastupiteľstva schválili predaj pozemkov potrebných pre výstavbu diaľnice R7, D4 a rekonštrukciu križovatky D1.


"V Ružinove si uvedomujeme dôležitosť výstavby R7, D4 a s tým súvisiacej rekonštrukcie križovatky D1," objasnil starosta Ružinova Dušan Pekár. Nájmy sa týkajú 77 pozemkov s celkovou výmerou viac ako 24-tisíc štvorcových metrov. Celý výnos z nájmu pozemkov pôjde do rozpočtu mestskej časti.


Výstavbou R7 a D4 vznikne rozdelenie dopravy v komunikačnej sieti takmer celej Bratislavy. Diaľnica D4 a rýchlostná cesta R7 odľahčia Bratislavu od tranzitnej dopravy, ktorá smeruje do Rakúska a Maďarska, ale aj rozdelia dopravu, ktorá prechádza cez hranice mesta.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies