Ružinov opäť finančne podporí rodiny pri narodení dieťaťa

NETKY.SK • 24 Február 2017, 13:11 • 2 min
Ružinov opäť finančne podporí rodiny pri narodení dieťaťa

BRATISLAVA – Bratislavský Ružinov aj v tomto roku finančne pomôže rodičom pri narodení dieťaťa. Ide o príspevok 70 eur, o ktoré musia rodičia požiadať do šiestich mesiacov od narodenia bábätka.

slovakia

left justify in out

V minulom roku takto podporila viac ako 810 detí a samospráva vo svojom rozpočte vyčlenila takmer 57.000 eur. TASR o tom informovala hovorkyňa Ružinova Marianna Šebová.

 

Podmienkou na získanie príspevku je, aby matka dieťaťa mala trvalé bydlisko v mestskej časti. O príspevok však môže požiadať podľa Šebovej aj otec s trvalým bydliskom v Ružinove v prípade, ak matka dieťaťa zomrela, je po nej vyhlásené pátranie alebo je dieťa zverené do výchovy otca na základe právoplatného rozhodnutia súdu.

 

"Oprávnenou osobou na poskytnutie príspevku je aj osoba, ktorá prevzala dieťa do starostlivosti nahrádzajúcej starostlivosť rodičov na základe právoplatného rozsudku súdu alebo príslušného orgánu," doplnila hovorkyňa s tým, že aj v tomto prípade je potrebný trvalý pobyt na území mestskej časti.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies