Ružička na mesiac hráčom HC Lausanne

NETKY.SK • 18 September 2014, 19:22 • 2 min
Ružička na mesiac hráčom HC Lausanne

LAUSANNE - Slovenský hokejista Štefan Ružička bude pôsobiť v najvyššej švajčiarskej súťaži NLA. Vo štvrtok sa dohodol na kontrakte s HC Lausanne, zatiaľ však len na jeden mesiac.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťdeväťročný útočník má v ofenzíve dočasne nahradiť zraneného švédskeho krídelníka Daniela Banga, dlhodobo mimo hry je navyše aj Kanaďan Colby Genoway. Ružička sa bude hlásiť na prvom tréningu už v piatok ráno. Informoval oficiálny web HC Lausanne.
     

V uplynulej sezóne obliekal slovenský krídelník dres Avangardu Omsk, kam prestúpil z Ufy v rámci výmeny za krajana Tomáša Záborského. Hoci sa v drese ruského klubu stal pri triumfe v Pohári nádeje jeho najlepším kanonierom, nahrávačom a aj víťazom kanadského bodovania v doplnkovej súťaži, vedenie s jeho službami ďalej nepočítalo. Za šesť rokov v KHL si obliekol ešte dres Spartaka Moskva, v ktorom začal svoju púť v nadnárodnej súťaži. Päťdesiatpäť zápasov odohral aj v NHL, všetky v drese Philadelphie. Tá ho v roku 2003 draftovala v 3. kole z 81. miesta.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies