Ruža chystá obmenu krvi, tréner Šimčo: Budeme pracovať s mladými

NETKY.SK • 12 Jún 2014, 13:34 • 2 min
Ruža chystá obmenu krvi, tréner Šimčo: Budeme pracovať s mladými

RUŽOMBEROK - Po roku v Liptove opäť na trénerskú stoličku futbalistov MFK Ružomberok zasadol Ladislav Šimčo, ktorý mužstvo viedol v sezóne 2012/2013. Vo štvrtok začalo áčko prípravu na novú sezónu Fortuna ligy 2014/2015, v kádri príde k podstatným rezom a "obmene krvi".

slovakia

left justify in out

"Moje pocity sú príjemné," povedal staronový kouč futbalovej Ruže, ktorému asistenta aj teraz bude robiť Anton Šoltis. "Týmto pán majiteľ (Milan Fiľo-pozn.) dal najavo, že asi bol spokojný s našou prácou. Keď som odchádzal, vravel som, že Liptov mi prirástol k srdcu," dodal Šimčo, ktorý už aj vie, čo ho po druhom vstupe do ružomberskej rieky čaká: "Je avizovaná obmena krvi, opäť chceme pracovať s mladými hráčmi a dávať im väčší priestor. To isté bolo aj pred dvoma rokmi. Hlavný cieľ je zapracovať mladých hráčov." Trénerom brankárov je po krátkej pauze opäť Milan Penksa.

 

V MFK už v závere predchádzajúceho ročníka avizovali, že s viacerými skúsenými hráčmi ďalej nerátajú, že chystajú generačnú výmenu mužstva. Po dvanástich rokoch by mal klub opustiť aj kapitán tamojšej futbalovej lode Tomáš Ďubek. "Veci sa pohli, uvidíme, ako sa to vyvinie," poznamenal po príchode na štadión Ďubek, ktorý sa taktiež zapojil do tréningového procesu. "Nejaké kluby sa ozvali. Tomu, že zostanem v Ružomberku, dávam len päťpercentnú možnosť."

 

V Liptove definitívne nerátajú s tými, ktorým skončili zmluvy – s brankármi Nikoličom a Pavlom Kováčom, ani s Petrom Maslom. Počet odchádzajúcich hráčov sa však určite rozšíri. V pláne zatiaľ nie sú ani žiadne posily. V riešení je stále ďalší osud Štefana Gereca, ktorý bol na hosťovaní v Podbrezovej.

 

"Stavať chceme na hráčov, ktorí chcú odvádzať kvalitnú robotu pre Ružomberok," uviedol na štarte prípravy generálny riaditeľ liptovského klubu Ľubomír Golis. "Väčší priestor chceme dať vlastným odchovancom, preto sa s niektorými hráčmi budeme musieť rozlúčiť. Ktorí hráči to budú, je zatiaľ predčasné hovoriť, debaty s nimi stále prebiehajú."

 

Ružomberskí futbalisti takmer celú prípravu absolvujú v domácich podmienkach, ale v pláne majú päťdňové sústredenie v Čechách (Jablonné nad Orlicí), počas ktorého odohrajú tri prípravné stretnutia. Generálka na ligu je v pláne v nedeľu 6. júla v popradskom NTC s poľským Ruchom Chorzów.

Predbežný program stretnutí počas letnej prípravy:
sobota 14. júna: MFK Ružomberok – ŽP Šport Podbrezová (dvojzápas) v Liskovej
pondelok 16. júna: Baník Ostrava – Ružomberok (Žamberk)
utorok 24. júna: Wisla Krakov – Ružomberok
sobota 28.6. turnaj v Žirovniciach (za účasti Znojma, Jihlavy a Myjavy)
nedeľa 6. júla: Ružomberok – Ruch Chorzów (NTC Poprad)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona