Rutte hrozí sankciami tým, čo zabránia vyšetreniu havárie lietadla

NETKY.SK • 21 Júl 2014, 13:08 • 2 min
Rutte hrozí sankciami tým, čo zabránia vyšetreniu havárie lietadla

HAAG - Príbuzní holandských obetí zostreleného lietadla spoločnosti Malaysia Airlines sa v pondelok popoludní stretnú s holandských kráľom, kráľovnou a premiérom po informáciách o nedôstojnom zachádzaní s telami obetí havárie lietadla pruskými povstalcami na východe Ukrajiny, ktorú majú povstalci pod kontrolou.

slovakia

left justify in out

Pred stretnutím informoval premiér Mark Rutte poslancov o reakcii holandskej vlády na tragédiu, pri ktorej zahynulo 193 občanov Holandska. Rutte povedal, že dal ruskému prezidentovi Vladimirovi Putinovi jasne najavo, že musí použiť svoj vplyv a presvedčiť povstalcov, aby umožnili bezprekážkový prístup medzinárodným vyšetrovateľom na miesto tragédie. Rutte zdôraznil, že sankcie môžu byť uvalené na "tých, čo sú priamo, či nepriamo" zodpovední za bránenie prístupu na miesto nešťastia. Rutte povedal, že "k dispozícii sú politické, ekonomické a finančné možnosti". 

 

Pri havárii lietadla malajzijskej leteckej spoločnosti zahynulo všetkých 298 ľudí na palube. Všetko nasvedčuje tomu, že lietadlo zostrelili proruskí poslanci z oblasti, ktorú majú vo svojich rukách.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies