Rusovčania predviedli ministerstvu vnútra ako sa žije so streľbou za oknami

NETKY.SK • 13 Júl 2012, 06:47 • 2 min
Rusovčania predviedli ministerstvu vnútra ako sa žije so streľbou za oknami

Rusovčania predviedli ministerstvu vnútra ako sa žije so streľbou za oknami - Politika Obyvatelia Rusoviec dnes urobili pred ministerstvom vnútra rachot . Delobuchmi a pirátmi sa pokúsili rezortu predviesť, ako si nažívajú pri výcvikovom areáli v Rusovcia

slovakia

left justify in out

img

Obyvatelia Rusoviec dnes urobili pred ministerstvom vnútra "rachot". Delobuchmi a pirátmi sa pokúsili rezortu predviesť, ako si nažívajú pri výcvikovom areáli v Rusovciach, z ktorého sa denne ozývajú výstrely. Špeciálne jednotky tam trénujú v bývalom vojenskom objekte, ktorý je neďaleko domov Rusovčanov. Tí žiadajú zrušenie výcviku. Petíciu s touto žiadosťou odovzdali dnes ministerstvu vnútra. Rezort sa ňou zaoberá.
      Pri odovzdávaní podporil Rusovčanov aj regionálny šéf SaS pre Petržalku, Rusovce a Jarovce Marian Greksa, ktorý pre TASR popísal priebeh odovzdávania. "Najskôr sme hádzali delobuchy a pirátov, aby aj oni na ministerstve vedeli, aké to je počúvať taký rachot. Na to prišiel policajt, ktorý nás požiadal, aby sme prestali. My sme mu povedali, že samozrejme chápeme, že im to prekáža, prestali sme, upratali a odovzdali sme petíciu," priblížil Greksa.
      Rezort vnútra petíciu prijal a zaoberá sa ňou. "Vedenie ministerstva vnútra a prezídia Policajného zboru v súčasnosti analyzuje sťažnosti občanov a hľadá možnosti, ako vyriešiť túto záležitosť ku spokojnosti oboch zainteresovaných strán, teda hľadáme aj také možnosti, ako výcvik zabezpečiť iným spôsobom," uviedla pre TASR riaditeľka komunikačného odboru ministerstva Ingrid Stanová.
      Greksa pripomenul, že rezort vnútra využíva bývalý vojenský objekt na výcvik špeciálnych jednotiek od roku 2006. "Denne sa tam strieľa a navyše robia aj výcviky s vrtuľníkom, ktorý stojí nad budovami," uviedol Greksa. Upozornil aj na niekdajší prípad "zablúdeného náboja", ktorý vletel do domu istej pani a strelil do sedačky. "Keby tam niekto sedel, tak by ho to zabilo," zdôraznil.
      Situáciu podľa neho treba riešiť. Rusovčania sa zatiaľ podľa jeho slov nedomohli spravodlivosti, preto sa rozhodli pre petíciu. Greksa sa v tejto veci spojil aj s ministrom vnútra Róbertom Kaliňákom (Smer-SD), ktorý mu vraj povedal, že rezort hľadá peniaze na to, aby si mohol postaviť výcvikový areál niekde inde. Podľa Greksu by to nemal byť žiadny problém, keďže v okolí Bratislavy je asi sedem areálov, ktoré by sa na to dali využiť.
      Greksa zároveň uviedol, že jeho aktivita ani petícia nie je namierená proti Kaliňákovi. Je to totiž podľa neho kauza, ktorá pretrváva dlhšie a treba s ňou niečo robiť.
      Petíciu obyvateľov Rusoviec za zrušenie výcviku špeciálnych jednotiek v bývalom vojenskom objekte podporuje aj mestský poslanec za Rusovce a tamojší miestny poslanec za SDKÚ-DS Radovan Jenčík. "Streľba z ručných zbraní je nielen hlučná, ale aj nebezpečná. Chcem, aby deti a mládež vyrastali v pokojnom prostredí a nemali zafixovanú streľbu ako bežnú súčasť života," uviedol.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies