Rusom stačí proti Grékom aj remíza, Advocaat: "Bude to ostrý zápas"

NETKY.SK • 15 Jún 2012, 07:31 • 2 min
Rusom stačí proti Grékom aj remíza, Advocaat: "Bude to ostrý zápas"

Rusom stačí proti Grékom aj remíza, Advocaat: "Bude to ostrý zápas"

slovakia

left justify in out

img

Ruským futbalovým reprezentantom stačí v sobotňajšom dueli A-skupiny na EURO 2012 proti Grécku na postup do štvrťfinále aj remíza. Gréci musia vo Varšave bezpodmienečne vyhrať, po dvoch kolách sú totiž s jedným bodom na poslednej priečke tabuľky. Ak by majstri Európy z roku 2004 uspeli a v paralelne hranom dueli vo Vroclavi medzi Poľskom a Českom by sa zrodila remíza, Gréci by išli ďalej spolu s Rusmi.
      Kouč "zbornej" Dick Advocaat upozorňuje, že súboj proti Grékom nebude pre jeho zverencov žiadnou prechádzkou ružovým sadom. "Bude to z oboch strán ostrý zápas. Gréci väčšinou vsádzajú na skalopevnú obranu, no tentokrát budú hrať oveľa útočnejšia, pretože musia vyhrať. Nám stačí aj remíza, no na to sa spoliehať nemôžeme. Vynasnažíme sa získať tri body a postúpiť medzi elitnú osmičku z prvého miesta v skupine," povedal Advocaat. Holandský tréner sa bude v ofenzíve opäť spoliehať na trojgólového Alana Dzagojeva. Stredopoliar CSKA Moskva svojimi výkonmi na šampionáte zatienil útočníka Aleksandra Keržakova, ktorý má zatiaľ vychýlenú mušku a proti Grékom ho možno v základnej jedenástke nahradí Roman Pavľučenko. Ten označil Grékov za nevyspytateľného súpera. "Gréci dokážu narobiť problémy mnohým silným tímom. Majú vo svojom strede silové typy hráčov a ich prednosťou sú štandardné situácie. Očakávam ešte ťažší duel ako s Českom a Poľskom," povedal Pavľučenko.
      Tréner Grékov Fernando Santos nepočíta s tým, že Rusi upustia od svojho útočného štýlu hry. "Nepredpokladám, že Rusi budú brániť a hrať na remízu. Musíme si dať pozor na ich rýchlych hráčov, najmä na Dzagojeva, ktorý je na šampionáte v skvelej forme. Pre nás je najdôležitejšie, aby sme opäť nezaspali úvod zápasu a nedostali rýchle góly, ako v súbojoch s Poľskom a Českom. Proti Rusku sa ukáže pravý charakter môjho tímu," povedal portugalský kormidelník, ktorý nebude môcť počítať so zranenou brankárskou jednotkou Costasom Chalkiasom ani so stopérom Avraamom Papadopoulosom. K dispozícii však už bude pilier defenzívy Sokratis Papastathopoulos, ktorému vypršal jednozápasový dištanc za červenú kartu v otváracom dueli s Poľskom. Stredopoliar Giorgos Karagounis by mal nastúpiť na svoj 119. zápas v reprezentácii, čím vyrovná rekordný zápis Theodorosa Zagorakisa.
      Vzájomná bilancia oboch tímov hovorí jasne v prospech Ruska, ktoré v desiatich stretnutiach proti Grékom iba raz okúsilo trpkosť prehry a aj to takmer pred 20 rokmi. Ani za éry ZSSR Grékom ruže príliš nekvitli, z 11 zápasov proti Sovietom vyhrali iba dva. Od senzačného zisku titulu na EURO 2004 v Portugalsku Gréci nevyhrali na ME ani jediný zápas - štyrikrát odišli z ihriska s prázdnymi rukami a raz remizovali. Hlavným rozhodcom sobotňajšieho duelu vo Varšave bude Švéd Jonas Eriksson.
      
      A-skupina, Varšava, 16. júna, 20.46 SELČ:
      Grécko - Rusko
      predpokladané zostavy:
      Grécko: Sifakis - Torosidis, Papastathopoulos, Katsouranis, Holebas - Fotakis (Gekas), Maniatis, Karagounis - Salpingidis, Samaras, Fortounis 
      tréner: Fernando Santos
      Rusko: Malafejev - Aňukov, Berezuckij, Ignaševič, Žirkov - Širokov, Denisov, Zyrjanov - Dzagojev, Aršavin - Keržakov (Pavľučenko)
      tréner: Dick Advocaat
      rozhodca: Jonas Eriksson (Švéd.)

      tabuľka A-skupiny:
      1. Rusko    2  1  1  0   5:2  4
      2. Česko    2  1  0  1   3:5  3
      3. Poľsko   2  0  2  0   2:2  2
      4. Grécko   2  0  1  1   2:3  1

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies