Rusom sa podarilo zatlačiť islamistov, sýrsku vládu budú naďalej podporovať

NETKY.SK • 21 Október 2015, 12:35 • 2 min
Rusom sa podarilo zatlačiť islamistov, sýrsku vládu budú naďalej podporovať

MOSKVA - Rusko bude aj naďalej poskytovať vojenskú podporu sýrskej vláde v jej boji proti militantom z Islamského štátu (IS), uviedol dnes ruský minister obrany Sergej Šojgu.

slovakia

left justify in out

"Sýrske vládne sily s našou vzdušnou podporou prešli z obrany do útoku a oslobodili časti svojho územia, ktoré predtým ovládali bojovníci z Islamského štátu," uviedol podľa agentúry Reuters Šojgu. "Plánujeme pokračovať v poskytovaní pomoci legitímnej sýrskej vláde a vytvoriť podmienky na vyriešenie tohto konfliktu," citovala ruského ministra obrany agentúra Interfax.

 

Rusko, ktoré je spojencom sýrskeho prezidenta Bašára Asada, podniká od 30. septembra nálety na pozície protivládnych islamistov. Moskva vyhlasuje, že cieľom jej náletov je oslabiť extrémistov Islamského štátu, ktorý sa zmocnil veľkých častí územia Sýrie.

Západ, naopak, tvrdí, že cieľom ruských náletov je záchrana režimu sýrskeho prezidenta.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona