Rušný víkend v Košiciach: V električke začala horieť rozvodná skriňa

NETKY.SK • 18 December 2017, 12:53 • 2 min
Rušný víkend v Košiciach: V električke začala horieť rozvodná skriňa

KOŠICE – Centrálna rozvodná skriňa začala horieť v nedeľu krátko pred desiatou večer v novej električke Vario LF2 plus na košickej zastávke Stará nemocnica.

slovakia

left justify in out

Ako dnes informovala agentúru SITA hovorkyňa Dopravného podniku mesta Košice (DPMK) Michaela Karaffová, vodičovi sa ani po použití dvoch hasiacich prístrojov nepodarilo požiar uhasiť. Poradili si s ním až hasiči, ktorí na miesto požiaru prišli do päť minút.

„Električka nikoho nezrazila. Udalosť zdokumentovali aj príslušníci PZ SR a požiarny vyšetrovateľ. Príčina požiaru zatiaľ nie je známa,“ uviedla Karaffová. Električková doprava bola až do ukončenia dennej prevádzky – teda do 23:00 – presmerovaná cez Moldavskú a Alejovú ulicu. Náhradnú dopravu v tomto úseku zabezpečovali tri autobusy.

Ako uviedla Karaffová, odhadovaná škoda na vozidle je predbežne 100 000 eur, jej krytie si bude košický dopravný podnik uplatňovať zo zmluvy na poistenie majetku.

DPMK má 43 električiek Vario LF2 plus, podobnú udalosť ešte nezaznamenali.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies