Nemeckí rušňovodiči ukončia svoj štrajk už v sobotu podvečer

NETKY.SK • 7 November 2014, 16:12 • 2 min
Nemeckí rušňovodiči ukončia svoj štrajk už v sobotu podvečer

FRANKFURT - Odborový zväz nemeckých rušňovodičov (GDL) ukončí svoj štrajk, ktorý si vynútil zrušenie až dvoch tretín spojov diaľkovej železničnej dopravy a ešte viac vlakov regionálnej dopravy, v predstihu už v sobotu o 18.00 h. Tlačovej agentúre DPA to dnes potvrdil predseda tohto odborového zväzu Claus Weselsky.

slovakia

left justify in out

Povedal, že rušňovodiči ukončia štrajk skôr ako "gesto dobrej vôle". 
     

Pracovný súd vo Frankfurte nad Mohanom vo štvrtok večer zamietol žiadosť nemeckej štátnej železničnej spoločnosti Deutsche Bahn (DB) o vydanie predbežného opatrenia, ktoré by zabránilo pokračovaniu štrajku rušňovodičov. 
     

Štátna železničná spoločnosť Deutsche Bahn (DB) dnes uviedla, že nemecká ekonomika utrpí denne v dôsledku štrajku škodu vo výške 100 miliónov eur.
     

Pokračujúci štrajk by tiež mohol narušiť oslavy 25. výročia pádu Berlínskeho múru, ktoré sa začínajú dnes a vyvrcholia v nedeľu.
     

GDL požadovala päťpercentné zvýšenie miezd a kratší pracovný čas. Snažila sa pritom rokovať aj v mene ďalších železničných zamestnancov, napríklad sprievodcov a pracovníkov vo vlakových reštauráciách, ktorých doteraz zastupovala konkurenčná odborová organizácia. Štátne železnice ponúkli rušňovodičom päťpercentné zvýšenie miezd v priebehu 30 mesiacov, ale odmietli rokovať s GDL o mzdách pre ostatných zamestnancov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona