Rušňovodiča prepustili z nemocnice, ostáva vo väzbe

NETKY.SK • 27 Júl 2013, 18:42 • 2 min
Rušňovodiča prepustili z nemocnice, ostáva vo väzbe

SANTIAGO DE COMPOSTELA - Čelí obvineniam zo zabitia z nedbalosti

slovakia

left justify in out

Španielskeho rušňovodiča, ktorý riadil havarovaný vlak, v sobotu prepustili z nemocnice, ostáva však vo väzbe. Pred súdom bude musieť vypovedať o tom, čo sa udialo. Päťdesiatdvaročného Francisca Garzóna hospitalizovali so zraneniami hlavy, ktoré utrpel pri stredajšom nešťastí. Pravdepodobný vinník havárie, pri ktorej zahynulo 78 ľudí, však odmietol komunikovať s úradmi a odpovedať na otázky polície. "Polícia ho zatkla pre obvinenia z usmrtenia z nedbalosti," oznámil minister vnútra Jorge Fernández Díaz.

Príčinou jedného z najväčších nešťastí v histórii Španielska bola vysoká, približne 190-kilometrová rýchlosť súpravy, ktorou sa vrútila do zákruty. Následkom bolo vykoľajenie vlaku, náraz do betónového múru a požiar. Bilanciou nehody je 78 mŕtvych a 31 vážne zranených spomedzi takmer 220 cestujúcich. Vyšetrovanie sa okrem iného sústredí na možnú poruchu brzdného systému či iné mechanické zlyhanie. Vlak smeroval do pútnického mesta Santiago de Compostela.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies