Rušňovodiča havarovaného vlaku už prepustili z nemocnice a obvinili

NETKY.SK • 27 Júl 2013, 15:24 • 2 min
Rušňovodiča havarovaného vlaku už prepustili z nemocnice a obvinili

SANTIAGO DE COMPOSTELA - Nešťastie, ku ktorému došlo pri pútnickom meste Santiago de Compostela na severozápade Španielska, si vyžiadalo 78 životov.

slovakia

left justify in out

Rušňovodiča, ktorý zrejme v stredu spôsobil v španielskej Galícii tragické železničné nešťastie, prepustili dnes z nemocnice a previezli na policajné veliteľstvo v Santiagu de Compostela. Francisco José Garzón Amo (52) čelí už obvineniu z mnohonásobného zabitia z nedbalosti.

Vyplýva to z informácií, ktoré na tlačovej konferencii v dejisku železničnej katastrofy poskytol dnes španielsky minister vnútra Jorge Fernández Díaz.

Nešťastie, ku ktorému došlo pri pútnickom meste Santiago de Compostela na severozápade Španielska, si vyžiadalo podľa oficiálnych upravených informácií miestnych orgánov 78 životov. Tri desiatky spomedzi celkove takmer 180 zranených sú stále v kritickom stave.

Rušňovodič, ktorý z predbežne neznámych príčin smeroval do nebezpečnej zákruty, kde je maximálna povolená rýchlosť 80 km/hodinu rýchlosťou 190 km/hodinu, v piatok odmietol vypovedať. Muža, ktorého už pred prepustením z nemocnice oficiálne zatkli, by mali zrejme v nedeľu predviesť pred vyšetrujúceho sudcu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies