Rušňovodič z vlaku, ktorý vybuchol v Kanade, zrejme nezatiahol brzdy

NETKY.SK • 11 Júl 2013, 06:26 • 2 min
Rušňovodič z vlaku, ktorý vybuchol v Kanade, zrejme nezatiahol brzdy

TORONTO - Šéf spoločnosti Montreal, Maine and Atlantic Edward Burkhardt pri rozhovore s novinármi povedal, že rušňovodič zrejme zabudol zatiahnuť brzdy pred odstavením lokomotívy cisternového vlaku, ktorý sa v sobotu vykoľajil a vznietil v kanadskom mestečku Lac-Mégantic.

slovakia

left justify in out

 Nehoda si vyžiadala 13 obetí na životoch. Napísala to dnes agentúra DPA. Odstavená vlaková súprava s cisternami s ropou sa v sobotu samovoľne pohla smerom k mestečku, kde sa v centre vykoľajila. 

Po havárii vybuchlo postupne najmenej päť zo 72 vozňov. Požiar následne zachvátil aj neďaleké budovy. Vlak havaroval v časti mesta s množstvom reštaurácií a barov, ktoré bývajú počas letných víkendových nocí zaplnené. Do tragédie bol vlak odstavený, avšak nebol v ňom vlakvedúci, ktorý sa šiel ubytovať do hotela a v noci ho mal vystriedať iný tím.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies