Rušňovodič vykoľajeného vlaku priznal, že šiel prirýchlo

NETKY.SK • 25 Júl 2013, 11:39 • 2 min
Rušňovodič vykoľajeného vlaku priznal, že šiel prirýchlo

SANTIAGO DE COMPOSTELA - Rušňovodič španielskeho rýchlovlaku, ktorého vykoľajenie si v stredu večer vyžiadalo najmenej 77 obetí, priznal, že išiel príliš rýchlo. Informovala o tom dnes agentúra DPA s odvolaním sa na zdroje vyšetrovateľov.

slovakia

left justify in out

Rušňovodič podľa nich potvrdil, že vlak išiel rýchlosťou 190 kilometrov za hodinu, hoci na úseku, kde k nehode došlo, je prípustná rýchlosť maximálne 80 kilometrov za hodinu. Dôvod, prečo išiel tak rýchlo, doposiaľ nie je jasný. Príčinou nehody bola podľa prvých výsledkov vyšetrovania zrejme skutočnosť, že vošiel príliš vysokou rýchlosťou do zákruty niekoľko kilometrov pred stanicou.

Pri vykoľajení vlaku v Galícii blízko známeho pútnického miesta Santiago de Compostela zomrelo najmenej 77 ľudí a viac než 140 ďalších utrpelo zranenia. Vlak smeroval z Madridu do mesta Ferrol na severozápadnom pobreží krajiny. Cestovalo v ňom viac ako 200 pasažierov.

Vo vlaku boli dvaja rušňovodiči; obaja z nehody vyviazli takmer bez zranení. Na miestne nešťastia naďalej pracovala polícia a tímy expertov, píše DPA.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona