Rušňovodič vlaku je po zrážke s kamiónom v umelom spánku

NETKY.SK • 17 September 2016, 17:25 • 2 min
Rušňovodič vlaku je po zrážke s kamiónom v umelom spánku

VEĽKÝ MEDER - Stav pacientov, ktorých po zrážke vlaku s kamiónom vo Veľkom Mederi previezli do rôznych nemocníc zostáva bez zmeny. Pri nehode, ku ktorej došlo v piatok 16. septembra, utrpel najvážnejšie zranenia rušňovodič. Posádka leteckých záchranárov ho previezla na Kliniku anestéziológie a intenzívnej medicíny vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou v Nových Zámkoch.

slovakia

left justify in out

„Stav pacienta je nezmenený a kritický. Je v umelom spánku a monitorovaný prístrojmi,“ informovala dnes hovorkyňa nemocnice Ľubica Juríková.

 

Vážne poranenia tela utrpela aj žena, ktorá bola spolujazdkyňou vodiča kamióna. Po prevoze vrtuľníkom bola umiestnená na Oddelení anestéziológie a intenzívnej medicíny Univerzitnej nemocnice Bratislava. Ako pre TASR uviedla jej hovorkyňa Zuzana Eliášová, pacientka je v stabilizovanom stave a mimo ohrozenia života. „Jej stav si aktuálne nevyžadoval operáciu. Naši zdravotníci jej poskytujú potrebnú zdravotnú starostlivosť. Je pri vedomí a komunikuje s okolím,“ dodala Eliášová.

 

Najviac účastníkov nehody previezli záchranári do nemocnice v Dunajskej Strede. Medzi deviatimi zranenými bol aj vodič kamiónu, ktorý bol už v piatok mimo ohrozenia života. „Nikto z pacientov, ktorí boli prevezení do dunajskostredskej nemocnice, nebol vo vážnom stave. Traja zranení boli hneď po ošetrení prepustení do domácej liečby. Zvyšných šesť pacientov zostalo s ľahkými otrasmi mozgu hospitalizovaných v nemocnici,“ informoval hovorca siete nemocníc Svet zdravia Tomáš Kráľ.

 

Traja účastníci nehody boli prevezení aj do Všeobecnej nemocnice Komárno. Dvaja z nich utrpeli vážnejšie a jeden ľahšie zranenia. „Všetci sú mimo ohrozenia života,“ uviedla dnes pre TASR hovorkyňa nemocnice Marta Csergeová. Jedna pacientka skončila po zrážke vo Fakultnej nemocnici Nitra. Podľa slov námestníka riaditeľa Ladislava Berecza utrpela ľahké zranenia. „Bola hospitalizovaná na pozorovanie na Klinike úrazovej ortopédie a chirurgie,“ dodal Berecz.

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona