Rusnokova vláda tesne nezískala dôveru parlamentu

NETKY.SK • 8 August 2013, 06:00 • 2 min
Rusnokova vláda tesne nezískala dôveru parlamentu

PRAHA - Vláda premiéra Jiřího Rusnoka nezískala dnes dôveru na pôde Poslaneckej snemovne Parlamentu ČR. Za vyslovenie dôvery hlasovalo 93 zákonodarcov, proti ich bolo 100. Informovala o tom spravodajská televízia ČT24.

slovakia

left justify in out

Výsledok hlasovania potvrdil následne aj jeden z overovateľov, poslanec Marek Benda. Poslanci pristúpili k menovitému hlasovaniu o návrhu uznesenia na vyslovenie dôvery vláde premiéra Jiřího Rusnoka po emotívnej rozprave, ktorá trvala niekoľko hodín a po tom, čo sa už objavili relevantné informácie o rozpade údajnej väčšiny 101 hlasov bývalej koalície.

Poslanci Tomáš Úlehla a Jan Florián (obaja ODS) naozaj opustili rokovaciu sieň pred samotným hlasovaním, podobne ako líderka LIDEM Karolína Peake, ktorá ich nasledovala. Znemožnili tak zachovanie údajnej väčšiny bývalej stredopravej koalície ODS-TOP 09-LIDEM.

Už predtým, krátko pred otvorením hlasovania podpredseda TOP 09 Miroslav Kalousek naznačil, že jeho strana príde s návrhom zvolať mimoriadnu schôdzu snemovne kvôli jej rozpusteniu, ak sa nepotvrdí deklarovaná väčšina bývalej koalície. Tento zámer potvrdil po oznámení výsledkov šéf parlamentnej frakcie TOP 09 a Starostové Petr Gazdík.

Vedenie českého parlamentu bude o ďalšom postupe rokovať už vo štvrtok ráno. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies