Rusnok zohnal ďalších troch ministrov; obranu naďalej povedie Picek

NETKY.SK • 4 Júl 2013, 13:31 • 2 min
Rusnok zohnal ďalších troch ministrov; obranu naďalej povedie Picek

PRAHA - Český dezignovaný premiér Jiří Rusnok získal ďalších troch ministrov do svojho tvoriaceho sa úradníckeho kabinetu. Rezort obrany aj v novej vláde povedie doterajší minister, nestraník Vlastimil Picek, oznámil dnes spravodajský server Novinky.cz.

slovakia

left justify in out

Ministrom obchodu a priemyslu v Rusnokovej vláde bude Jiří Cienciala, doterajší viceprezident Zväzu priemyslu a dopravy a bývalý dlhoročný riaditeľ Třineckých železiarní. 

Na čelo rezortu dopravy nastúpi bývalý generálny inšpektor Českých dráh Zdeněk Žák, ktorý v minulosti pôsobil aj ako poradca súčasného prezidenta Miloša Zemana. Vlastimil Picek prijal Rusnokovu ponuku na zotrvanie vo funkcii preto, aby mohol pokračovať v začatej práci. 

V stredu oznámil starosta Kyjova František Lukl, že bude v novej úradníckej vláde viesť rezort miestneho rozvoja.  Rusnokovi sa už podarilo obsadiť 12 zo 14 ministerských postov. Neobsadené dodnes zostávajú ministerstvá financií a životného prostredia. 

Dezignovaný premiér by chcel podľa vlastných slov skompletizovať svoju ministerskú zostavu do piatka, avšak najneskôr do pondelka. Prezident Zeman by mohol vymenovať novú vládu už v stredu 10. júla.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona