Rusnok v prvej reakcii: Je to čestná prehra, demisiu podáme v najbližších dňoch

NETKY.SK • 8 August 2013, 07:03 • 2 min
Rusnok v prvej reakcii: Je to čestná prehra, demisiu podáme v najbližších dňoch

PRAHA - Za "veľmi čestnú prehru" označil predseda vlády ČR Jiří Rusnok výsledok včerajšieho hlasovania Poslaneckej snemovne, v ktorom jeho kabinet nedostal dôveru.

slovakia

left justify in out

Na mimoriadnom brífingu, ktorý sprostredkovala spravodajská televízia ČT24 krátko po skončení parlamentnej schôdze, premiér povedal, že napriek tomu vníma výsledok ako priaznivý pre ďalší vývoj vnútropolitickej situácie v krajine, pretože zrejme prispeje k rýchlemu vypísaniu predčasných volieb.

Rusnok súčasne potvrdil, že jeho vláda podá v najbližších dňoch demisiu do rúk prezidenta ČR Miloša Zemana, ktorý rozhodne o ďalšom postupe.

Vzhľadom na vyhlásenia väčšiny predstaviteľov relevantných politických strán, ktoré chcú hlasovať za rozpustenie snemovne, čakajú ČR zrejme už v priebehu jesene predčasné parlamentné voľby.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies