Rusnok hľadá členov vlády, rokoval so spisovateľom Pavlom Kohoutom

NETKY.SK • 27 Jún 2013, 11:42 • 2 min
Rusnok hľadá členov vlády, rokoval so spisovateľom Pavlom Kohoutom

PRAHA - Dezignovaný český premiér Jiří Rusnok pokračuje v zostavovaní novej vlády. V Kramářovej vile sa ráno stretol s Pavlom Kohoutom, ktorému mohol ponúknuť kreslo ministra kultúry.

slovakia

left justify in out

Spisovateľ pri odchode povedal novinárom iba to, že od Rusnoka dostal darček k narodeninám a že sa vyjadrí vo svojom pravidelnom sobotňajšom fejtóne v Mladej fronte DNES.

Jeho menovcovi, diplomatovi Janovi Kohoutovi ponúkol Rusnok rezort zahraničných vecí. Jan Kohout, ktorý túto funkciu zastával už v úradníckej vláde premiéra Jana Fischera, sa vyjadril, že ponuku zvažuje.

Reportérka Českého rozhlasu uviedla, že do areálu Kramářovej vily v Prahe prichádzalo jedno auto s čiernymi sklami za druhým, ale nik sa pri novinároch nezastavil.

Ponuku na kreslo vo vláde zatiaľ prijali bývalá najvyššia štátna zástupkyňa Marie Benešová na pozíciu ministerky spravodlivosti a Martin Pecina, ktorý sa zrejme vráti na ministerstvo vnútra.

Účasť vo vláde už odmietli napríklad šéf odborov Jaroslav Zavadil či súčasný minister školstva, politológ Petr Fiala.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona