Rusnákov Salt Lake s novým sebavedomým koučom, chce vypustiť zvery z klietky

NETKY.SK • 30 Marec 2017, 09:25 • 2 min
Rusnákov Salt Lake s novým sebavedomým koučom, chce vypustiť zvery z klietky

SANDY - Slovenský futbalový reprezentant Albert Rusnák už pozná meno nového hlavného trénera vo svojom klube Real Salt Lake v severoamerickej Major Soccer League. Jeffa Cassara nahradil po štyroch zápasoch novej sezóny bez víťazstva Mike Petke, ktorý v rokoch 2013 - 2014 viedol New York Red Bulls a ako hráč v tejto organizácii aj pôsobil. Na konte má aj dva štarty za národný tím USA.

slovakia

left justify in out

Utahské mužstvo v súčte s vlaňajším ročníkom ťahá šnúru 11 zápasov základnej časti bez víťazstva. V tejto sezóne strelilo v štyroch stretnutiach iba jeden gól. "Myslím si, že naša ofenzíva má svoju kvalitu. Naši útočníci sú ako zvery, ktoré čakajú len na to, kedy ich vypustia z klietky. Na mne a mojom realizačnom tíme je nastoliť takú situáciu, aby z nej vyliezli a ukázali, čo v nich je," vyhlásil Petke, ktorého Real v decembri angažoval na post trénera farmárskeho tímu Monarchs pôsobiaceho v nižšej súťaži USL.

 

Pozície asistentov zostávajú nezmenené, pokračuje aj tréner brankárov Daryl Shore, ktorý dočasne viedol tím po odvolaní Cassara. RSL nastúpia pod jeho taktovou ešte aj v sobotu na pôde Minnesoty. Štyridsaťjedenročný Petke si odkrúti debut v novej funkcii až 8. apríla doma proti Vancouveru Whitecaps.     

Real Salt Lake za Cassarovej éry dvakrát bol vo finále MLS, v roku 2009 mu rozstrel zo značky pokutového kopu proti Los Angeles Galaxy priniesol titul. V roku 2011 ako prvý klub MLS postúpil do finále Ligy majstrov zóny CONCACAF. Cassar začal v sezóne 2007 ako asistent Jasona Kreisa, hlavným trénerom sa stal v roku 2014. 

"Po minulej sezóne sme boli sklamaní z výsledkov, ale verili sme, že Jeff situáciu zvládne a dokáže tím pripraviť na ročník 2017. Nastalo viacero zmien v kádri, no efekt sa nedostavil. Takéto rozhodnutia sa neprijímajú ľahko, ale cítime, že zmena na poste hlavného trénera bola nutná," vysvetlil príčiny zmeny generálny manažér Craig Waibel.

Súčasťou spomenutých predsezónnych zmien bolo aj angažovanie Alberta Rusnáka. Dvadsaťdvaročný krídelník prestúpil do Realu začiatkom januára z holandského FC Groningen, podpísal kontrakt na tri roky s ročnou opciou. Záujem o Rusnákove služby mali aj AS Rím, Swansea City a FC Watford, rodák z českého Vyškova sa rozhodol pre skúsenosť za morom. V severoamerickej MLS pred ním pôsobili dvaja Slováci.

 

Bývalý útočník Ľuboš Reiter v roku 2005 hral za Chicago Fire, člen súčasného kádra slovenskej reprezentácie Adam Nemec predvlani pôsobil v FC New York City. Albert Rusnák výrazne pomohol slovenskej reprezentácii do 21 rokov k postupu na júnové ME tejto vekovej kategórie, v novembri debutoval v A-tíme SR v prípravnom súboji proti Rakúsku (0:0) a tréner Ján Kozák ho zaradil aj do nominácie na nedeľňajší zápas kvalifikácie MS 2018 na Malte. Nastúpil ako náhradník v 86. minúte. V troch zápasoch za RSL sa gólovo nepresadil. 
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona