Rusnák sa nepripojí k SR "21", otáznik nad Zreľákom

NETKY.SK • 23 Marec 2015, 15:04 • 2 min
Rusnák sa nepripojí k SR "21", otáznik nad Zreľákom

GRONINGEN 23. marca (SITA) - fenzívny stredopoliar Albert Rusnák z FC Groningen zo zdravotných dôvodov nepomôže slovenskej futbalovej reprezentácii do 21 rokov v stretnutiach s Nórskom a Ukrajinou. Otázny je aj štart Adama Zreľáka zo Slovana Bratislava.

slovakia

left justify in out

Obaja majú zdravotné problémy.

 

"Zreľák dnes bol na vyšetrení, príde popoludní do Myjavy a ešte sa o jeho štarte rozhodne. Horšie je to s Rusnákom, ktorý ani nepriletí, lebo ide na magnetickú rezonanciu v Holandsku. Zatiaľ sme do mužstva nikoho nedonominovali," informoval agentúru SITA technický vedúci SR "21" Jakub Kojnok. 

 

V pondelok na predpoludňajšom tréningu v Turej Lúke už nechýbali ani šiesti hráči, ktorí sa pre povinnosti v kluboch k mužstvu pripojili až po termíne oficiálneho zrazu. S oneskorením prišli na kopanice Tomáš Brigant zo Zbrojovky Brno, kvarteto Žilinčanov Milan Škriniar, Martin Králik, Peter Lupčo a Jaroslav Mihalík a Pavol Šafranko z 1. FC Tatran Prešov, ktorý v pôvodnej nominácii nahradil zraneného Matúša Marcina. Slováci v pondelok podvečer absolvujú pod vedením Pavla Hapala ďalší tréning, tentoraz na umelej tráve v Myjave. 

 

Rusnáka čaká magnetická rezonancia. Podľa oficiálnej internetovej stránky holandského klubu FC Groningen má zranené koleno, alternatívny zdroj konkretizoval indispozíciu ako natiahnuté slabiny po zlom došliapnutí na záver osobného súboja. Podrobnosti o diagnóze a prognóze zatiaľ nie sú známe. Rusnák odohral len prvých 40 minút z nedeľňajšieho domáceho zápasu Groningenu s Twente Enschede (2:2) v 28. kole najvyššej holandskej futbalovej súťaže Eredivisie. V 23. min prihral na gól na 1:1. Dvadsaťročný mládežnícky reprezentant SR Rusnák je hráčom Groningenu od januára tohto roka. V prvej polovici sezóny hosťoval z Manchestru City v inom holandskom klube Cambuure. 

 

Mladých Slovákov pod taktovkou českého kouča Pavla Hapala čakajú prípravné stretnutia s Nórmi (26. marca o 17.30 h v Myjave aj ako semifinále dlhodobého turnaja Challenge Trophy) a Ukrajincami (30. marca o 17.30 h v Zlatých Moravciach). 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona