Rusnák sa z kancelárie prezidenta odísť nechystá: Incident ho mrzí

NETKY.SK • 22 Máj 2014, 10:23 • 2 min
Rusnák sa z kancelárie prezidenta odísť nechystá: Incident ho mrzí

BRATISLAVA - Vedúci oddelenia styku s verejnosťou v Kancelárii prezidenta SR Dárius Rusnák sa pre bitku v bratislavskom podniku nechystá odísť zo svojej funkcie.

slovakia

left justify in out

"Nemyslím si, že za toto by som mal byť nejako diskvalifikovaný," povedal dnes agentúre SITA bývalý hokejista Rusnák, ktorý podľa denníka Sme vyháňal ženy z podniku za to, že hovorili po maďarsky. Prezident Ivan Gašparovič, ktorý sa v stredu vrátil z rozlúčkovej návštevy Poľska, s ním o potýčke ešte nehovoril. Rusnák však počíta s tým, že v kancelárii prezidenta možno skončí, keď sa novou hlavou štátu stane Andrej Kiska.

 

Incident Rusnáka podľa jeho slov veľmi mrzí. "Vždy, keď niekto pozerá hokej, prežíva veľké emócie a jeden z mojich priateľov zareagoval veľmi nevhodne," vysvetlil Rusnák. V bare sledovali hokejový zápas medzi Dánskom a Francúzskom, od výsledku ktorého závisel ďalší osud slovenských hokejistov na svetovom šampionáte. Rusnák tvrdí, že on konflikt nezačal, cíti však spoluzodpovednosť. Ženám, na ktoré slovne zaútočili, sa chce zamestnanec kancelárie prezidenta ospravedlniť. 

 

Denník Sme dnes informoval, že Dárius Rusnák v podniku vyvolal potýčku, z ktorej vznikla bitka. Po skončení hokejového zápasu ostali v pondelok večer v podniku Prezidentka neďaleko Prezidentského paláca len dve mladé ženy, dvojica starších mužov a dvaja mladíci. „Sedeli sme so sestrou na káve a zhovárali sme sa po maďarsky,“ opisovala Sme 31-ročná Bratislavčanka. Starší páni ich konverzáciu počuli a jeden z nich sa po anglicky spýtal, odkiaľ sú. „Z Bratislavy,“ odpovedali v angličtine mužovi, ktorý bol vraj pod vplyvom alkoholu. Nasledovala otázka, akým jazykom spolu hovoria. Odvetili, že po maďarsky, keďže sú Maďarky. To vraj muža rozzúrilo. „Vy....é Maďarky,“ kričal podľa mladej ženy. Vravel, že pokiaľ nezačnú hovoriť po slovensky, mali by okamžite vypadnúť z podniku. Na incident upozornil denník Új Szó, ktorému sa šokovaná mladá žena ozvala. Napadnutá žena opisovala, ako sa ich zastala dvojica mladíkov, ktorí tam sedeli. Starší muži ich za to fyzicky napadli. Jedného z mladíkov mlátili na zemi spoločne. Mali fyzickú prevahu, keďže chlapec mal podľa Bratislavčanky „tak 50 kíl“. Keď mladé ženy z podniku vybehli, zavolali políciu. Policajti všetkých legitimovali a pri kontrole dokladov zistili, že muž, ktorý celý incident rozpútal, je vedúci oddelenia styku s verejnosťou prezidentskej kancelárie Dárius Rusnák. 

 

Prípad vyšetrujú ako výtržníctvo, „v súčasnosti sa vykonávajú všetky potrebné úkony dôležité na objasnenie veci. Totožnosť osôb zúčastnených na incidente je polícii známa,“ napísala bratislavská policajná hovorkyňa Tatiana Kurucová. „Aj keď sa incident uskutočnil mimo pracovného času, takéto konanie považujeme za neprijateľné,“ odpísal Sme hovorca prezidenta Ivana Gašparoviča Marek Trubač, podľa ktorého „takéto správanie nie je pánovi Rusnákovi vlastné“. Pokiaľ sa preukáže jeho vina, vyvodia voči nemu dôsledky. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona