Rusnákov nový tím bude z USA

NETKY.SK • 5 Január 2017, 14:06 • 2 min
Rusnákov nový tím bude z USA

GRONINGEN - Slovenský futbalový reprezentant Albert Rusnák mladší bude pokračovať vo svojej kariére v klube severoamerickej MLS Real Salt Lake.

slovakia

left justify in out

Informuje o tom web jeho ostatného zamestnávateľa, holandského FC Groningen, podľa ktorého sa Rusnák dohodol s vedením Realu na podmienkach viacročného kontraktu a vo štvrtok sa presunie do USA, kde absolvuje lekársku prehliadku. Groningen už skôr potvrdil dohodu so Salt Lake o výške odstupného, sumu nezverejnili. Podľa twitterového konta športového žurnalistu Martijna Visschera podpíše Rusnák zmluvu na tri roky. V súvislosti s 22-ročným krídelníkom sa v ostatných dňoch skloňoval aj záujem AS Rím, Swansea City a FC Watford.

Odchovanec košického futbalu prišiel do Groningenu v decembri 2014. V drese miestneho FC odohral 74 zápasov a strelil 12 gólov. V histórii FC Groningen zostane navždy spojený s predvlaňajším premiérovým triumfom v národnom pohári KNVB Beker - v máji 2015 vo finále proti Zwolle strelil dva góly a jeho tím zvíťazil 2:0.

Albert Rusnák prešiel akadémiou Manchestru City. Slovenskej reprezentácii do 21 rokov výrazne pomohol k postupu na júnové ME tejto vekovej kategórie do Poľska, v novembri debutoval v A-tíme SR vo viedenskom prípravnom súboji proti Rakúsku (0:0).

"Albert k nám prišiel pred dvoma rokmi ako mladý hráč a stal sa z neho kvalitný profesionál s ambíciami. Nedávno debutoval v seniorskom národnom mužstve a ukázal nám, že nastal čas na ďalší krok. Vzhľadom na potenciál iných hráčov v našom kádri sme dospeli k záveru, že tento transfer môžeme zrealizovať," skonštatoval manažér pre technické záležitosti groningenského klubu Peter Jeltema.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies