Rusmi ohlasovaná štvrtková prestávka v bojoch o Aleppo bude trvať dlhšie

NETKY.SK • 19 Október 2016, 18:35 • 2 min
Rusmi ohlasovaná štvrtková prestávka v bojoch o Aleppo bude trvať dlhšie

MOSKVA - Prerušenie bojov o sýrske mesto Aleppo, ktoré ohlásilo na štvrtok Rusko, potrvá namiesto ôsmich až 11 hodín. Zmenu pôvodného plánu oznámil dnes predstaviteľ generálneho štábu ruských ozbrojených síl Sergej Rudskoj, ktorého vyhlásenie prevzali z ruských médií agentúry AP a DPA.

slovakia

left justify in out

Prerušenie paľby označované ako "humanitárna prestávka" by malo po novom trvať od 8.00 do 19.00 h miestneho času (7.00-18.00 h SELČ). Rudskoj uviedol, že cieľom predĺženia o tri hodiny je poskytnúť zástupcom OSN a Červeného polmesiaca dostatok času na evakuáciu chorých a zranených ľudí z obliehaných častí Aleppa pod kontrolou povstalcov.

 

Ruský generál tiež informoval, že štvrtkovú evakuáciu bude možné sledovať prostredníctvom dronov s kamerami, ktorých zábery Moskva prinesie naživo na internetovej stránke ministerstva obrany.

 

Ruské a sýrske vojenské letectvo už od utorka nepodnikajú nálety na povstalecké štvrte Aleppa, pričom požadujú odsun zostávajúcich obyvateľov a protivládnych bojovníkov. Zatiaľ čo povstalci ponuku na bezpečné opustenie mesta odmietajú, humanitárne koridory ohlásené Ruskom podľa zdrojov DPA zatiaľ využil iba neveľký počet civilistov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies