Ruslan Kotsaba: Ukrajinské úrady financujú neonacistické skupiny

NETKY.SK • 28 Apríl 2018, 09:00 • 2 min
Ruslan Kotsaba: Ukrajinské úrady financujú neonacistické skupiny

KYJEV - "Represie vlády a neonacizmus prekvitá na Ukrajine," vyhlásil Ukrajinský novinár Kotsaba. Informuje Vesti.ru.

slovakia

left justify in out

Podľa jeho slov, vláda zatvára oči pred tým, čo sa deje v hlavnom meste, konkrétne sa hovorí o útoku radikálov "S14" na Rómov v Kyjeve. 

 

"Žiadne kroky v tomto prípade ukrajinská vláda nepodnikla, ako aj vtedy, keď členovia neonacistických zoskupení poškodili monument N.V. Vatutina, ktorý v roku 1943 oslobodil mesto Kyjev od Nemecko-fašistických útočníkov," poznamenal novinár. 

   

"Ukrajinskí policajti využívajú tieto neonacistické organizácie na to, aby tých, ktorí ich odsudzujú, vystavili ukážkovým represiám, ako keby poukazovali na to, že toto nie je náš štát," povedal on. 
     

Podľa ústavy by žiadna strana nemala obsahovať militaristické zoskupenia ani žiadna verejná organizácia nemôže byť ozbrojená a nosiť vojenské odznaky. "Aj my aj vy chápete, že za týmto scenárom aj s týmto neporiadkom nasleduje krvavý diktátorsky scenár. A ak budeme dávať iba rezolúcie - prehráme," poznamenal novinár.

   

"Ľudia chcú silnú ruku. Takú istú podporu majú u obyvateľstva na Ukrajine tieto zoskupenia ako ISIS, keď vstupovali do Sýrie. Ale teraz všetci vidíme ako to dopadlo," upozorňuje Kotsaba.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies