Ruským vedcom sa podarilo obnoviť kontakt s družicou AngoSat-1

NETKY.SK • 29 December 2017, 06:23 • 2 min
Ruským vedcom sa podarilo obnoviť kontakt s družicou AngoSat-1

MOSKVA - Ruskí kozmickí vedci obnovili kontakt s telekomunikačnou družicou AngoSat-1, prvou družicou afrického štátu Angola.

slovakia

left justify in out

"Opätovne dostávame telemetrické údaje," povedali vo štvrtok pre agentúru Interfax predstavitelia ruskej vládnej vesmírnej spoločnosti Roskosmos.

 

Družicu, ktorá sa medzitým dostala na svoju obežnú dráhu, vyniesla do vesmíru v utorok nosná raketa Zenit-3F z kozmodrómu Bajkonur v Kazachstane. Po niekoľkých hodinách sa však kontakt s družicou prerušil. Predpokladalo sa, že príčinou je skrat, pričom vyhliadky na obnovenie kontaktu boli slabé.

 

Spojenie sa vrátilo po tom, ako sa družica dostala do úrovne Slnka a roztiahla svoje solárne panely, čím mohla znovu prijímať energiu do elektrického systému.

 

Či bude AngoSat-1, vyrobená ruskou spoločnosťou Energija, schopná plne obnoviť svoju operabilitu, však stále nie je podľa špecialistov jasné.

 

AngoSat-1 má prenášať televízne signály a poskytovať ďalšie telekomunikačné služby pre Angolu, ako aj iné krajiny ležiace v južnej časti afrického kontinentu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies