Ruský zväz odsúdil násilné správanie fanúšikov a nepokoje

NETKY.SK • 13 Jún 2016, 17:53 • 2 min
Ruský zväz odsúdil násilné správanie fanúšikov a nepokoje

MOSKVA - Vedenie Ruského futbalového zväzu (RFS) ostro vystúpilo proti násilnému správaniu fanúšikov a nepokojom, ktoré sprevádzali sobotňajšie úvodné vystúpenie "zbornej" na majstrovstvách Európy vo Francúzsku.

slovakia

left justify in out

Rusi remizovali 1:1 s Angličanmi v rámci "slovenskej" B-skupiny, oveľa viac sa však hovorilo o násilnostiach pred aj po zápase v Marseille, takzvaní priaznivci ich preniesli aj na miestny Stade Vélodrome. Európska futbalová únia (UEFA) varovala Anglicko aj Rusko, že môže vylúčiť ich reprezentačné tímy z ME, pokiaľ budú pokračovať výtržnosti ich priaznivcov.

"Ruskému národnému tímu sa podarilo v prvom zápase na ME v poslednej minúte vyrovnať a dosiahnuť dobrý výsledok v súboji s jedným z najsilnejších mužstiev v Európe. Samozrejme, aj vďaka podpore vás, fanúšikov. Vedenie RFS, hráči aj tréneri dúfajú, že vaša podpora bude rovnako intenzívna aj v zápasoch proti Slovensku a Walesu. RFS však súčasne ostro odsudzuje aktivity ruských fanúšikov, ktoré súviseli s ich účasťou na nepokojoch a nezákonnej činnosti v meste a tiež počas stretnutia. Žiadame vás, aby ste preukázali rešpekt súperovi a jeho fanúšikom a aj miestnym obyvateľom. Aby ste dodržiavali zákony a pravidlá verejného poriadku na francúzskom území. Pripomíname, že šampionát je pod dohľadom medzinárodných futbalových inštitúcií a disciplinárnych orgánov. Aby Rusku neuložili disciplinárne tresty, žiadame vás, aby ste na štadiónoch nepoužívali pyrotechniku, lasery a ďalšie zakázané predmety. Podporte ruský tím v duchu fair-play," uviedol RFS prostredníctvom stanoviska na svojom o ficiálnom webe.

Etická a disciplinárna komisia UEFA sa bude v utorok zaoberať obvineniam proti priaznivcom "zbornej" z rasizmu, napadnutia ich ostrovných náprotivkov i z používania pyrotechniky v priestoroch štadióna. Ruskí fanúšikovia môžu prísť aj o stredajšie stretnutie ich mužstva proti výberu Slovenska v Lille (15.00 h).


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies