Ruský zástupca v OSN povedal západným krajinám: Po vás zostáva chaos

NETKY.SK • 10 Apríl 2018, 19:46 • 2 min
Ruský zástupca v OSN povedal západným krajinám: Po vás zostáva chaos

MOSKVA - Vasily Nebenzya, stály zástupca Ruska v OSN , obvinil západné krajiny, predovšetkým USA, v eskalácii napätia v Sýrii.

slovakia

left justify in out

Na mimoriadnom zasadnutí Bezpečnostnej rady OSN, Nebenzya povedal, že Rusko je hlboko znepokojené skutočnosťou, že v mnohých hlavných mestách, vrátane Washingtonu, Paríža a Londýna, smerujú k zvýšeniu medzinárodného napätia.

   

Nebenzya poznamenal, že tón Spojených štátov voči Rusku, prekročil povolenú hranicu. Dokonca ani počas studenej vojny si takúto bezočivosť nikto nedovolil. "Spojené štáty vedú konfrontačnú líniu voči Rusku a Sýrii, pomocou klamstiev a ohovárania, urážkok, vydierania, sankcií a vyhrážok s použitím násila," povedal predstaviteľ Ruska.
   

"Po vás zostáva chaos, v ktorom sa snažíte chytiť nejaké ryby, ale ulovené sú iba ryby-mutanti," dodal. Vasily Nebenzya vyjadril presvedčenie v inscenovanom charaktere incidentu v sýrskom meste Dúma. Hovorí sa o údajne chemickom útoku zo strany sýrskej vlády.
     

Ruský diplomat zdôraznil, že používanie sarinu alebo chlóru nie je potvrdené. On informoval, že ruskí špecialisti nenašli žiadne stopy chemického útoku. To isté predtým povedalo ruské ministerstvo obrany. "Teroristi a extrémisti podporovaní vonkajšími sponzormi, utrpia v tejto krajine porážku. Pripomeniem, hovorím o tých teroristoch a extrémistoch, ktorých ste vybavili, financovali a hodili do tejto krajiny, aby zmenili legitímnu vládu," dodal rozhorčene Vasily.
     

Vasily Nebenzya vyzval odborníkov Organizácie pre zákaz chemických zbraní, aby ihneď odleteli do Damasku, osobne skontrolovať informácie o chemickom útoku na mieste. On sľúbil, že Rusko a Sýria poskytne prístup odborníkov do Dúmy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies