Ruský zákonodarca Levin: Americké médiá sa pokúšajú ovplyvniť našu politiku

NETKY.SK • 19 Máj 2017, 20:36 • 2 min
Ruský zákonodarca Levin: Americké médiá sa pokúšajú ovplyvniť našu politiku

MOSKVA - Predseda ruského parlamentného výboru pre informačnú politiku Leonid Levin obvinil dnes niektoré americké spravodajské médiá z toho, že sú zapojené do "obrovského systému", ktorého cieľom je ovplyvňovať politiku v Rusku.

slovakia

left justify in out

Po všeobecne rozšírených tvrdeniach, že Rusko sa pokúsilo ovplyvniť americké prezidentské voľby, ruská Štátna duma, teda dolná komora parlamentu, začala tento rok prešetrovať fungovanie určitých amerických mediálnych organizácií vysielajúcich v Rusku. Ide napríklad o rozhlasové stanice Hlas Ameriky a Rádio Sloboda či spravodajskú televíznu stanicu CNN.

Šéf výboru pre informačnú politiku Levin dnes v súhrne práce výboru povedal: "Tieto masmédiá rozširujúce informácie na území Ruska sú súčasťou obrovského systému amerického ovplyvňovania vnútornej politickej situácie v Rusku".

Levin povedal, že spomínané vyšetrovanie činnosti amerických médií pokračuje a že šéf ruskej Federálnej bezpečnostnej služby (FSB) bude predvolaný na vypočutie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies