Ruský vývoj vakcíny proti COVID-19 sa používa vo viac ako 50 krajinách

NETKY.SK • 16 Január 2021, 13:29 • 2 min
Ruský vývoj vakcíny proti COVID-19 sa používa vo viac ako 50 krajinách

MOSKVA - Ruský vývoj v boji proti infekcii koronavírusu sa využíva vo viac ako 50 krajinách sveta. Povedala to podpredsedníčka vlády Tatyana Golikova v piatok na stretnutí s poprednými ruskými epidemiológmi a virológmi.

slovakia

left justify in out

"V Rusku vyvinuli a zaregistrovali viac ako 200 testovacích systémov na detekciu koronavírusu a protilátok proti nemu. Rada by som poznamenala, že ruský vývoj, a vy to dobre viete, sa v súčasnosti využíva vo viac ako 50 krajinách sveta", povedala.

 

img

 

Golikova dodala, že ruskí vedci študujú viac ako 600 kmeňov koronavírusu, z toho viac ako 400 je úplne preskúmané.

 

Situácia v Rusku

Podľa Golikovej Rusko bojuje proti pandémii takmer rok a krajine sa dnes darí udržiavať situáciu pod kontrolou.

 

"Takmer rok pracujeme v podmienkach pandémie. Spoločne sa nám všetkým darí udržiavať situáciu pod kontrolou. Je to spôsobené aj skutočnosťou, že vedecké základy, ktoré majú naše ústavy, nám umožňujú robiť včasné a efektívne rozhodnutia o liečbe infekcie, s ktorou sme sa v skutočnosti stretli."

 

img

 

"Najdôležitejšie je, že sa to robilo od prvých dní. Ešte ráz sa chcem poďakovať vám, vážení kolegovia, a vašim tímom za skvelú prácu, ktorú ste odviedli", povedala podpredsedníčka vlády Ruskej federácie na adresu špecialistov.

 

Goliková dodala, že veľmi často sa na verejnom priestranstve objavujú „prvky nedôvery“ k domácim výrobkom.

 

"Chcela by som ešte raz zdôrazniť, že naša krajina má historicky úspešné skúsenosti s vývojom a používaním vakcín. Vďaka imunizácii výskyt chorôb, ktorým sa dá predísť očkovaním, sa v Ruskej federácii tisíckrát znížil. A dokonca aj státisíckrát – existujú príklady. V krajine nie sú registrované žiadne prípady poliomyelitídy, záškrt sa znížil 5-tisíckrát, osýpky znížene 1 000 krát, rubeola – 4 tisíc krát", poznamenala podpredsedníčka vlády Tatiana Goliková.

 

Zdroj:    https://go.tass.ru/MEUs

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
ukraina

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona