Rusko poprelo narušenie vzdušného priestoru Gruzínska

NETKY.SK • 10 December 2015, 17:53 • 2 min
Rusko poprelo narušenie vzdušného priestoru Gruzínska

TBILISI - Gruzínsko oznámilo, že ruský vojenský vrtuľník narušil dnes jeho vzdušný priestor. Incident podľa neho ohrozil stabilitu regiónu, informovala agentúra Reuters s odvolaním sa na vládne zdroje.

slovakia

left justify in out

Gruzínske ministerstvo zahraničných vecí vo vyhlásení na svojej webovej stránke uviedlo, že ruský viacúčelový vrtuľník typu Mil Mi-8 vletel do vzdušného priestoru krajiny neďaleko gruzínskeho separatistického regiónu Južné Osetsko.


"Stroj narušil vzdušný priestor kontrolovaný ústrednou vládou a letel ponad miestnu obec a policajné budovy," uviedol gruzínsky rezort diplomacie vo vyhlásení. Ministerstvo zároveň incident označilo za "provokatívny a predstavujúci hrozbu pre bezpečnosť a stabilitu oblasti".


Moskva poprela, že by ruský vojenský vrtuľník narušil dnes vzdušný priestor Gruzínska.


"Počas uplynulých dní ruské vojenské vrtuľníky nepodnikli v oblasti gruzínskych hraníc žiadne lety," uviedol podľa agentúry RIA Novosti hovorca ruského ministerstva obrany Igor Konašenkov.


Gruzínsko oznámilo, že ruský vojenský vrtuľník typu Mi-8 narušil jeho vzdušný priestor neďaleko gruzínskeho separatistického regiónu Južné Osetsko.
Incident podľa gruzínskych predstaviteľov ohrozil stabilitu regiónu. "Stroj narušil vzdušný priestor kontrolovaný ústrednou vládou a letel ponad miestnu obec a policajné budovy," uviedol gruzínsky rezort diplomacie vo vyhlásení. Ministerstvo zároveň označilo incident za "provokatívny".

 

Južné Osetsko tvorí spolu s Abcházskom dvojicu odštiepeneckých regiónov, ktorých suverenitu Rusko uznalo po päťdňovej vojne s Gruzínskom v auguste 2008.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies