Ruský vicepremiér podotkol, že tanky žiadne víza nepotrebujú

NETKY.SK • 26 Máj 2015, 09:38 • 2 min
Ruský vicepremiér podotkol, že tanky žiadne víza nepotrebujú

MOSKVA - Ruský vicepremiér Dmitrij Rogozin odmietol, že cestovné sankcie uvalené na jeho osobu po minuloročnom pripojení polostrova Krym k Rusku sú pre neho a jeho krajinu prekážkou.

slovakia

left justify in out

Jeho vyjadrenia v nedeľňajšej relácii štátnej televízie Rossija 1 v pondelok priniesla agentúra AFP. Vyhlásený kritik Západu podľa nej okrem iného uviedol, že si vždy si z toho robí "žarty, že čo keď nám nedajú víza a dajú nás na zoznam sankcionovaných osôb" "Tanky nepotrebujú víza," dodal Rogozin na otázku, či sa Európa a USA obávajú ruskej prítomnosti v Arktíde. AFP zároveň podotkla, že Rogozin cez víkend na svojom konte na sieti Twitter zverejnil slová, že Západ nepadne pre ruskú hrozbu, ale skôr pre "Islamský štát a homosexuálov".

 

Blízky spojenec prezidenta Vladimira Putina a bývalý ruský vyslanec pri NATO je známy svojimi tvrdými protizápadnými vyjadreniami. Rogozin má v rámci svojho súčasného vicepremiérskeho postu na starosti záležitosti zbrojárstvo. Keď jeho lietadlu pred rokom nepovolili preletieť ponad Rumunsko, Rogozin Bukurešti pohrozil, že "nabudúce príde v bombardéri".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies