Ruský veľvyslanec pri OSN Vitalij Čurkin náhle zomrel deň pred narodeninami

NETKY.SK • 20 Február 2017, 18:47 • 2 min
Ruský veľvyslanec pri OSN Vitalij Čurkin náhle zomrel deň pred narodeninami

MOSKVA - Vo veku 64 rokov dnes v New Yorku náhle zomrel dlhoročný veľvyslanec Ruska pri OSN Vitalij Čurkin. Oznámili to štátne médiá s odvolaním sa na ruské ministerstvo zahraničných vecí.

slovakia

left justify in out

Čurkin, ktorý na danom diplomatickom poste strávil viac ako jedno desaťročie, skonal v práci deň pred svojimi 65. narodeninami. "Vyjadrujeme úprimnú sústrasť rodine a priateľom Vitalija Čurkina," uviedol daný rezort.

 

Jeho námestník Vladimir Safronkov spresnil, že Čurkinovi prišlo zle v newyorskej kancelárii delegácie Ruska pri OSN a previezli ho do nemocnice, kde zomrel. Príčina jeho smrti nebola bezprostredne známa.

 

Čurkin bol známy prenikavým dôvtipom a schopnosťou pohotovo reagovať najmä v dialógoch s americkými i západnými náprotivkami. Predtým bol ambasádorom v Belgicku a Kanade, ako aj veľvyslancom s osobitným určením.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona