Ruský veľvyslanec poprel, že v Sýrii došlo k chemickému útoku, majú na to dôkazy!

NETKY.SK • 10 Apríl 2018, 06:44 • 2 min
Ruský veľvyslanec poprel, že v Sýrii došlo k chemickému útoku, majú na to dôkazy!

NEW YORK - Ruský veľvyslanec pri OSN Vasilij Nebenzia v pondelok počas mimoriadneho zasadnutia Bezpečnostnej rady OSN (BR OSN) uviedol, že v meste Dúmá neďaleko sýrskej metropoly Damask nedošlo k útoku chemickými zbraňami, pri ktorom malo zahynúť viac ako 40 ľudí.

slovakia

left justify in out

Podľa Nebenziu Rusko vyslalo do Dúmy svojich expertov, ktorí v odobraných vzorkách pôdy nezistili prítomnosť nijakej otravnej látky, vrátane chlóru. Práve ten mal byť podľa niektorých správ v Dúme použitý. Nenašli sa ani telá údajných obetí útoku. Ruský veľvyslanec pri OSN vyzval tiež Organizáciu pre zákaz chemických zbraní (OPCW), ako aj OSN, aby do oblasti údajného útoku v Dúme vyslala svojich expertov a sľúbil, že ruskí a sýrski vojaci sa postarajú o ich bezpečnosť.

 

Nebenzia zároveň obvinil Spojené štáty, Britániu a Francúzsko z "neospravedlniteľných" hrozieb namierených voči Rusku v súvislosti s útokom otravnou látkou novičok na dvojitého ruského agenta Sergeja Skripaľa a jeho dcéru, ku ktorému došlo 4. marca v anglickom meste Salisbury.

 

S tvrdením, že v meste Dúmá došlo k chemickému útoku, prišli v nedeľu sýrski aktivisti, záchranári a zdravotníci. Podľa nich si útok z noci na nedeľu vyžiadal najmenej 40 mŕtvych. Zo zodpovednosti za útok západné štáty obvinili sýrsky režim a jeho spojencov. Rusko správy o chemickom útoku v Dúme spochybňuje a naznačuje, že mohlo ísť o provokáciu.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies