Ruský útočník Edmontonu Jakupov pomohol bezdomovcovi

NETKY.SK • 18 Marec 2015, 12:20 • 2 min
Ruský útočník Edmontonu Jakupov pomohol bezdomovcovi

EDMONTON - Mladý ruský hokejový útočník z tímu zámorskej hokejovej NHL Edmonton Oilers Naiľ Jakupov v Kanade neukazuje len svoje šikovné ruky, ale aj veľké srdce.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťjedenročný krídelník popri bodoch v produktivite zbiera pozitívne ohlasy na uliciach Edmontonu náhodnou pomocou ľuďom v núdzi. Cestou po kanadskom meste sa postaral o jedného bezdomovca a tento príbeh sa dostal na verejnosť. "Nestane sa nič zlé, ak občas dám nejaké peniaze alebo niečo kúpiť osobe, ktorá je v núdzi. Myslím si, že je to dôležitá súčasť života. Zvyčajne podporím bezdomovcov, ktorí sedia na ulici s psíkom alebo mačkou. Sú to srdcervúce situácie, nemôžem len tak prejsť okolo. Vždy rád im dám peniaze na jedlo," prezradil Jakupov novinárom po utorkovom tréningu, keď sa ho pýtali na ostatnú príhodu.

 

Ruský mladík potom opísal situáciu z nedele, ktorá bola trochu atypická. "Chlapík skočil pred moje auto a chcel, aby som stiahol okno," začal rozprávanie Jakupov. Väčšina ľudí by v takejto situácii zamkla všetky dvere na aute a pokračovala v ceste. Nebol to však prípad ruského hokejistu. Ten vystúpil a vypočul si príbeh muža, ktorý ho poprosil o peniaze na kávu. Z rozhovoru vyplynulo, že bezdomovec je navyše poriadne hladný. Jakupov nezaváhal, pozval ho do hotelovej reštaurácie. U ochranky sa za neho zaručil, no predtým ho vyzval, aby sa šiel poriadne umyť. Mužovi dovolil objednať si hocičo z jedálneho lístka, potom zaplatil účet a chystal sa na odchod. Muž ho však ešte požiadal, či by mu nezaplatil aj jednu noc v hoteli. Rus mu venoval aj posledných 35 dolárov a odišiel. "Neskôr som sa dozvedel, že peniaze skutočne použil na hotelovú izbu, kde sa osprchoval a vyspal," pokračoval Jakupov, ktorý sa uistil, že chlapík nepoužije financie na alkohol. "Pýtal som sa ho, či pije alkohol. Odpovedal mi, že vôbec. To ma potešilo, pretože nepodporujem nikoho, kto holduje alkoholu, prípadne drogám. Veď chcel iba kávu," dodal ruský hokejista. Muž bez domova vraj vôbec netušil, že ho podporila mladá hviezdička miestneho hokejového klubu.

 

 

K takýmto činom vyzvali Jakupova pred odchodom do Kanady rodičia. "Keď som podpísal zmluvu v NHL, mama mi povedala, aby som nemyslel len na seba a časť zo zárobku posunul ďalej," povedal rodák z mesta Nižnekamsk a dodal: "V lete sa snažím podporovať choré deti v nemocniciach. Myslím si, že je to správny krok a profesionálni hokejisti by to mali robiť. Mnoho ľudí potrebuje pomoc, väčšine z nich chýbajú financie na základné potreby a potrebujú podporu či inšpiráciu. Nemôžem síce pomôcť každému na svete, ale nikomu neuškodí prispieť svojou troškou."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies