Ruský úradník dostal za korupciu najvyššiu pokutu v histórii!

NETKY.SK • 18 December 2013, 10:36 • 2 min
Ruský úradník dostal za korupciu najvyššiu pokutu v histórii!

MOSKVA – Bývalý vysokopostavený úradník z moskovského regiónu dostal od súdu pokutu 950 miliónov rubľov (asi 21 miliónov eur). V utorok o tom informuje agentúra Ria Novosti, ktorá sa odvoláva na ministerstvo vnútra. Ide pritom o najvyššiu pokutu vôbec udelenú v Rusku za pokus o úplatkárstvo.

slovakia

left justify in out

Leva Lvova, bývalého prvého námestníka šéfa administratívy v Leninskom okrese, uznal súd vinným z požadovania úplatku vo výške 500 000 dolárov (364 000 eur) koncom roku 2011 od vedenia miestnej stavebnej spoločnosti za to, že podpíše povolenie na používanie novopostaveného obytného domu. Pôvodne dokonca žiadal milión dolárov, informovali médiá. Okrem toho chcel tiež zľavu na dva byty pre svojich známych. Zatkli ho po tom, čo si jeho asistent Igor Komarov prišiel vyzdvihnúť peniaze. Za posledné dva roky obvinili z korupcie 1 600 ruských poslancov a šéfov miestnych vlád.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies