Ruský tím je pripravený, hlási minister športu Mutko

NETKY.SK • 6 Február 2014, 13:25 • 2 min
Ruský tím je pripravený, hlási minister športu Mutko

SOČI - Rusi počas každého z uplynulých siedmich rokov investovali do prípravy olympionikov 3 miliardy rubľov (63,9 milióna eur).

slovakia

left justify in out

Vláda Ruskej federácie investovala počas každého z uplynulých siedmich rokov 3 miliardy rubľov (63,9 milióna eur) do prípravy športovcov na zimné olympijské hry v Soči. Ďalších 13 miliárd rubľov (276,9 milióna eur) tvorili investície do rozvoja športovej infraštruktúry v krajine. "Sme absolútne presvedčení, že tím je pripravený," uviedol pre Olympic News Service ruský minister športu Vitalij Mutko. "Pre niektoré zimné športy sme mali k dispozícii len tri areály a naši športovci sa museli pripravovať v zahraničí, išlo napríklad o biatlon či boby. Teraz máme nové športoviská," vyhlásil Mutko a v súvislosti s neveľkou publicitou tímu pred začiatkom podujatia dodal: "Ruskí športovci sa usilovali čo najlepšie pripraviť na olympijské hry a menej rozprávať."

Na zimných hrách vo Vancouveri 2010 obsadilo Rusko 11. miesto v medailovej bilancii krajín. Ruskú výpravu tvorí 225 športovcov, priemerný vek je 21 rokov. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies